Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 chyb, které děláte při odličování

Doby, kdy jste po večírku padla do postele neodlíčená jsou ty tam. Teď už se odličujete zodpovědně každý den. Ale děláte to opravdu správně a tak, abyste zároveň předcházela vzniku vrásek, které už nevyžehlíte?

Soňa Kotulková | 9. 08. 2016
1. Používáte špatný odličovač
Zapomeňte na jeden odličovač na oči a na tvář. Pokud nepoužíváte micelární vodu, která zvládne obojí, měla byste na oči používat speciální odličovač. Bývá označovaný jako Eye Makeup Remover. Přípravek na oční okolí musí být velmi šetrný a nesmí jemnou kůží dráždit. Zejména odstraňování voděodolných líčidel může být pěkně náročné. Zde volte dvoufázové odličovače – jak název napovídá, skládají se ze dvou složek: vodní a olejové. Když se smíchají, tak šmahem rozpustí i velmi odolné řasenky, linky i stíny. 
 
2. Příliš tlačíte a dřete
Kůže v okolí očí je nejtenčí, proto s ní musíte i velmi jemně zacházet. Snadno se podráždí a vzniknou na ni vrásky. S tamponkem pracujte jedním směrem, žádné dření tam a sem nebo dokola! Když na vatový tamponek nanesete odličovač, jemně ho dejte k oku a nechejte pár sekund působit. Tím se líčidla rozpustí a nebude je muset agresivně odstraňovat. Pak už jen tamponek táhněte po směru růstu řas, tedy dolů. Pokud máte pocit, že vám mezi řasami ještě zbylo pář černých žmolků, vezměte si na pomoc vatové tyčinky, ponořte je do odličovače a jemně dočistěte.
 
450 497567423 removing eye makeup
 
3. První odličujete tvář, pak až oči
Odličujete se ve sprše a všechno najednou? Nebo si nejprve odlíčíte tvář a pak teprve oči? Obojí je špatně. Na očích je totiž nejvíce líčidel, a tak není nutné si tato líčidla zanášet po celé tváři. Tím naopak škodíte své pleti. Takže – nejprve oči, pak teprve novým tamponkem tvář.  
 
606699355
 
 
4. Používáte jeden tamponek na obě oči
S odličovacími tamponky musíte zacházet správně. Mají dvě strany, některé dokonce jednu hrubší a jednu jemnější. Hrubší strana zvládne pojmout řasenku, linky a oční stíny, jemnější strana je na dočištění. Ideální je, pokud na každé oko použijete nový tamponek. Nebudete si tak přenášet bakterie z oka do oka. Novinkou jsou odličovací rukavice, se kterými nemusíte požívat žádné odličovací přípravek, jen vodu. Na odlíčení očního make upu jsou ideální, a ještě lepší pak jsou na závěrečné dočištění.  
 
5. Peeling v blízkosti očí
Hloubkové čistění pleti a čistící masky jsou skvělé a pleť je po nich zářivá a čistá. Ne nadarmo je ale na jejich obalu napsané, abyste se při aplikaci vyhnula očnímu okolí. Tento druh péče mu totiž škodí, dráždí ho a vysušují. Pokud toužíte po masce na oči, kupte si speciální. Většinou bývají ve formě krémů či gelů nebo ve formě výživných náplastí. Ty dokonce můžete používat i během dne přes make-up.