Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

5 důvodů, proč nosit proužky

Námořnický look je opět v kurzu. Tak rychle na palubu, ať vám nezmizí v moři trendů!

Redakce Marianne | 9. 04. 2013

Proužky patří mezi stálice každého šatníku. Někdy na jednu dvě sezony téměř vymizí, aby se pak s o to větší pompou mohly vrátit. Zamilovala si je i zvučná návrhářská jména jako Marc Jacobs, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Moschino, Dior nebo Oscar de la Renta.

01_blog_s_s_2013_stripes

Svůj hold jim vzdalo i několik hvězd stříbrného plátna. No řekněte, dokázali byste si představit takovou Audrey Hepburn bez jejího rošťáckého námořnického trika? A co teprve Grace Kelly nebo Marilyn Monroe a jejich proužkované outfity. Jejich krásu navíc podtrhují dobové černobílé fotografie, které dají proužkům náležitě vyniknout.

Chcete-li se i vy zvěčnit v tomto duchu, máme pro vás několik inspirativních kousků. A nezapomeňte, že proužkům i vám bude slušet nejvíce černobílá (a to jak na fotce, tak v reálu)!

03_marilyn-monroe-in-striped-dress

1. Nikdy s nimi nešlápnete vedle

Proužky boří zaběhnutý mýtus slov IN a OUT. Proč? Protože nikdy nevyjdou z módy! Investovat do kvalitního pruhovaného trička či pulovru se tak určitě vyplatí.

2. Dají se nosit se vším

Představují jeden z mála snadno kombinovatelných vzorů. Nevěříte? Podívejte se na módní přehlídky světových návrhářů (například Marc Jacobs pro Louis Vuitton, kolekce pro jaro/léto 2013). Bohaté ornamentální vzory si s proužky také velmi dobře rozumějí, jak můžeme vidět na ukázkách jarních a letních kolekcí řetězců, které právě přicházejí do obchodů.

04_bettybarclay_6880857510908

3. Fandí našim křivkám

Tenké svislé proužky vaší postavě zalichotí. Jejich širší variantu a vodorovné rozložení zvolte například u topu, když máte úzká ramena a malá prsa. Opticky vás tak umějí jak zeštíhlit, tak tu a tam i někde nafouknout…

3. Jarní nálada a příslib léta

Cítíte ten závan mořského vánku? Proužky v námořnicky modré barvě jsou vyloženě jarním a letním trendem. Oblečte se do nich, a třeba společně přilákáme jaro!

02_N1QauZPMsIGl

5. Jsou zatraceně sexy!

Zejména černobílá kombinace proužků a podkladu v sobě nese velký sex-appeal. Podtrhnout ho můžete i tím, že si pořídíte prádlo v podobném duchu. Aktuálně je v prodeji nová kolekce Sexy Stripes od Intimissimi v pruhovaném provedení.

05_rp1037b-sid1037-3469-web

Rafinovaná podprsenka s krajkovými detaily bude vypadat naprosto báječně s polotransparentní oversized blůzou v černé anebo pro odvážnější i v bílé barvě.

Ostatně, udělejte si názor sama a podívejte se na video s novou kolekcí. Zajímavé také je, že při jeho vzniku značka Intimissimi oslovila mladé režiséry, a podpořila tak nové talenty. Podprsenku zakoupíte za 699 Kč a kalhotky za 269 Kč.

5 důvodů, proč nosit proužky