Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

5 důvodů, proč sledovat Stranger Things, největší seriálový hit tohoto léta

Jedná se o nový seriál, pod který se podepsal Netflix. Stranger Things, režírovaný bratry Dufferovými, je nová sci-fi senzace letošního léta, která znamená veliký návrat nadpřirozenosti a hororových scén do světa televizních seriálů. Zde je 5 důvodů, proč mu podlehnout.

Ivona Šouralová | 16. 08. 2016
Napínavý příběh
Hawkins, 1983. Ztratil se malý chlapec. Jeho matka, přátelé a policie ho vyráží hledat, ale místo toho natrefí na záhadné děvče beze jména a musí čelit znepokojujícím jevům. Stručně řečeno, děsivá směs Vetřelce, E.T. Mimozemšťana a Twin Peaks. Ve spoustě věcech připomíná i slavný horor Poltergeist z pera Stevena Spielberga. Vzrušení zaručeno!
 
Skvělé obsazení
Okatá Winona Ryder, David Harbour, Matthew Modine a jejich talent přináší divákům radost ze sledování. Doplňuje je čtveřice dětí, kteří v seriálu velmi dobře zachycují vztah přátelství. Speciální uznání si ale zaslouží Gaten Matarazzo jako neodolatelné šibalské dítě a Millie Brown, která hraje mladou telepatku.
 
Comeback Winony Ryder
Po jejím pozoruhodném výkonu v Black Swan v roce 2010 se ikona devadesátek vrací v seriálu Stranger Things a v roli ztrápené matky nás nepřestává dojímat. Takový pěkný kontrast s mediálním obrazem herečky.
 
Monstrum
Jak říkal Alfred Hitchcock, dobrý příběh obsahuje nějakou špatnost. Seriál Stranger Things je žánrově označený jako horor. Má k dispozici všechny záludnosti a děsivá monstra. Zachycuje atmosféru hororů z 80. let, což má své kouzlo. Je tu monstrum přezdívané jako Demogorgon, jehož bytost zatahuje své oběti do paralelního světa.
 
Atmosféra osmdesátek
Nejen seriálový soundrack brnká na nostalgickou notu (The Clash, Trooper, Dolly Parton, The Bangles…), ale také XXL telefony, sportovní dresscode a pop… Stranger Things zkrátka voní jako osmdesátá léta. A my to milujeme.
 
Chcete ještě jeden důvod? Podívejte se na trailer!
{YouTube}https://www.youtube.com/watch?v=XWxyRG_tckY{/YouTube}