Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

5 filmů, se kterými se naladíte na léto

Radši než s knížkou v ruce si odpočinete u filmu? Nebo hledáte zábavu na dlouhé cesty autobusem či letadlem? Přinášíme vám tipy na pětici filmů, které vás naladí na letní vlnu.

Eliška Vrbová | 3. 07. 2016
1. Mamma Mia!
Malý řecký ostrov Kalokairi, na kterém se plánuje svatba, prosluněné přímořské prostředí a písničky od ABBY v podání Meryl Streep, Amandy Seyfried nebo Pierce Brosnana. Jestli je nějaký film přímo nabitý letní náladou, pak je to právě muzikál Mamma Mia! z roku 2008. Pokud se chystáte na dovolenou do Řecka a už se nemůžete dočkat, tenhle film vás tam alespoň na chvíli přenese.
 
2. Jak dostat tatínka do polepšovny
Dětství strávené u dědy na chalupě v Českém ráji. Co je víc? Tuhle českou komedii z konce sedmdesátých let jste pravděpodobně viděla už nejméně dvacetkrát, v televizi ji totiž dávají každou chvíli. Jenomže! Klasickému humoru Marie Poledňákové ve spojení s Tomášem Holým, Františkem Němcem (před tím, než začal hrát záporáky) a tím pravým českým zákoutím ve skalách se odolává těžko. Tak si zavzpomínejte na dětství a pusťte si Jak dostat tatínka do polepšovny klidně ještě jednou.
 
3. Prázdniny v Římě
Ještě do dávnější historie se přenesete s Audrey Hepburn a Gregory Peckem. Už je to 63 let co Audrey coby princezna očarovala srdce amerického novináře Joea Bradleyho a strávili spolu několik romantických dní v Římě. I po takové době se k téhle černobílé klasice stále vracíme a chceme prožít něco podobného. Protože která evropská metropole je vhodnější pro letní lásku než právě Řím?
 
4. Zkus mě rozesmát
Pokud holdujete spíše americkému filmu a humoru pro něj typickým, nadchne vás komedie Zkus mě rozesmát s Adamem Sandlerem a Jennifer Aniston v hlavních rolích. Adam Sandler před ženami předstírá, že je nešťastně ženatý, aby si snadněji získal jejich srdce. Pak ale potká ženu, na kterou tuhle lež zkoušet nechce. Jenže ta najde v jeho kapse u kalhot snubní prsten. Jennifer Aniston pak musí na dovolené předstírat, že je Sandlerova žena, no a jak tahle zápletka dopadne, už možná tušíte. U téhle komedie se zasmějete i dojmete zároveň.
 
5. Účastníci zájezdu
Tak trochu ironicky může vyznít tip na film Účastníci zájezdu. Pravdou ale je, že pokud se vydáte na dovolenou autobusem a navíc do Chorvatska, rozhodně alespoň jeden či dva cestující budou z tohoto filmu podle Michala Viewegha jako vystřižení. Jestli se ale na takové dobrodružství v autobuse nechystáte, alespoň se u Účastníků zájezdu můžete inspirovat a zároveň pobavit tím, jak byste nechtěli, aby vaše dovolená vypadala. Typicky Vieweghovský humor je zde totiž zaručen.
 
 
 
 
5 filmů, se kterými se naladíte na léto