Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

5 kreativních koníčků, které vám zvednou náladu

Info ikona

Proměňte volné odpoledne v kreativní seanci.

Máte pocit, že se poslední dobou nudíte? Pak zkuste do svého života přinést vzruch v podobně nového koníčku. Nejen, že se skvěle zabavíte, ale především zlepšíte své mentální zdraví. Psychologové totiž tvrdí, že právě kreativní činnost dokáže zmírnit stres, úzkost a naopak navozuje pocit bezpečí a pohody. 


1. Baby nebude sedět v koutě

Tanec! Ať už jste chodili do tanečních, nebo vám taneční střevíce nic neříkají, rozhodně byste tancování neměli podceňovat. Největší kouzlo tance tkví v tom, že se u něj nejen skvěle pobavíte, ale také zamakáte na své fyzičce. Navíc je jenom na vás, jaký druh tance zvolíte. Pro páry se hodí standardní tanec, jednotlivci mohou vyzkoušet skupinové taneční lekce a pozornost si jistě zaslouží i lady latina. 

2. Malování

Ve škole vám přezdívali "matla" a vaše výtvory končily na dně maminčina šuplíku? Hlavu vzhůru! S odborným přístupem a snahou si může malování osvojit kdokoliv. Třeba i vy. Důležité je, abyste si vybrali správný kurz, na kterém se naučíte základní výtvarné techniky. Zbytek už je jenom na vaší píli. Věříme ale, že na konci kurzu se budete cítit jako druhý Pablo Picasso. 

3. Krasopísmo

Jestli nějaký koníček zažívá v poslední době boom, pak je to bezesporu krasopísmo. Jednoduché tahy, hra se sklonem kaligrafického pera, a především správné pomůcky dokážou i obyčejný lístek s nákupem proměnit v kaligrafické veledílo. Základy krasopísma se můžete naučit prostřednictvím youtubových videí, speciálních knížek nebo na kurzech. 

4. Výroba šumivé bomby do koupele

Nemáte čas navštěvovat kreativní kurzy, ale hledáte "jednorázovou" činnost, která vás ochrání před odpolední nudou? Co si takhle vyrobit šumivou bombu do koupele? Její výroba je jednoduchá a výsledek naprosto omračující. Navíc se šumivá bomba hodí jako dárek pro kamarádku nebo kolegyni. Návod na výrobu naleznete v našem předchozím článku


5. Šperky

Milujete cingrlátka a váš outfit se neobejde bez působivých šperků? Pak právě pro vás jsou kurzy, které se zaměřují na výrobu šperků. Naučíte se na nich práci s materiálem, povolíte uzdu své kreativitě a ještě si domů odnesete vlastnoručně vyrobený šperk! Stačí, když si vyhledáte kurz, který je zaměřený na výrobu vašeho oblíbeného typu šperků.

A jak zaháníte odpolední nudu vy? 

ČTĚTE TAKÉ: Buďte kreativní, vyrobte si vlastní etažér!