Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

5 kroků k úspěšnému Instagramu

Dotáhněte svůj instagramový profil k dokonalosti.

Anonymous | 8. 08. 2019

Text: Klára Dedková

Fenomén Instagram. Téměř všichni ho používáme ať už k sebeprezentaci nebo sledování ostatních. Instagramový feed slouží ale také jako naše vizitka, a proto ho chceme mít co nejhezčí. Známe pár triků, které jsou univerzálně použitelné a třeba vám i zvýší počet followerů. Není to samozřejmě tou nejdůležitější věcí, ale nám Instagram přináší radost a té přeci není nikdy dost.

  • Nezapomínejte na stories

Přidávání instastories nemusí být jen trapné vyprávění o tom, co jste si právě koupila. Udělejte ho chytře, vtipně a jinak. Popište váš klasický den, inspirujte lidi ke kultuře nebo cvičení a zdravému stravování. Jen nezdravte do přední kamery slovy: „Hezký den všem!“ Raději to někomu přes den řekněte upřímně do očí. Instastories udržují vaše sledující aktivní, i když zrovna nepřidáváte fotky na profil. Právě proto na ně nezapomínejte, i kdybyste měla jako obvykle vyfotit svůj odraz ve výtahu nebo obtisknutou rtěnku na kelímku Starbucks.

  • Bílá je jistota

Barva čistoty, luxusu, ale také Instagramu. Pokud svůj feed chcete ladit do kterékoliv barvy, bílé pozadí či prvky vám tomu jistě prospějí. Celkový profil pak vypadá jednotně a vždycky hezky, minimalisticky a upraveně. Bílá je prostě krásná nejen na nevěstách nebo vašich zubech, ale vládne i sociálním sítím.

  • Plánujte

Ať to zní jakkoliv šíleně, výsledek poznáte okamžitě. Plánujte si své fotky dopředu tak, aby k sobě ladily a střídaly se. Ideální je přemýšlet nad feedem v šachovnicovém měřítku a střídat například světlé fotky s tmavými. Výsledek je celistvý a profesionální. Plánování vám zabere chvilku, protože existují aplikace, které vám plánování fotek velmi usnadní. Vyzkoušejte například Planoly nebo Preview.

  • Reagujte v rámci komunity

Nebojte se přidávat komentáře k fotkám, které se vám líbí a lajkujte je. Pokud nebudete aktivní vy, nemůžete to čekat ani od svých followerů. I díky zajímavému postřehu pod fotkou vaší kamarádky můžete najít nové sledující a pomalu získávat slávu. Mikinu s nápisem Influencer si však neberte. Prosím nikdy.

  • #Hashtagy

Nebaví nás, nečteme je, ale jsou na Instagramu víc než důležité. Dokážou totiž propojovat podobné fotky například se značkami a ve většině případů mohou také nalákat nové sledující. Jejich cílem je tedy rozeslat fotku co největšímu počtu uživatelů. Koukněte se jaké hashtagy používají úspěšné účty a klidně si připravte jejich seznam už dopředu a kopírujte ho stále dokola. Dobré je mít u svých fotek také jeden unikátní hashtag, například s vaším jménem, který bude skrývat jen vaše fotky nebo určitý projekt, který díky němu bude k dohledání pohromadě.

Vše na Instagramu je o vyhrání si. Buďte kreativní, odlišní a hlavně sví. To funguje ve 100 % případů.

Napsáno pro www.elle.cz