Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda a krása

5 nejlepších kosmetických fíglů pro horké dny

Teploty stoupají a my se chceme cítit svěže a hezky po celý den. Jaké přípravky skvěle zchladí, dodají hydrataci a energii? Tady jsou naše tipy:

Soňa Kotulková | 8. 06. 2016
1. Pleť
Kdykoliv cítíte, že je pleť dehydrovaná a napjatá, vezměte si na pomoc speciální jednorázové masky. Vypadají, jako byste je vystřihla z papíru a jsou napuštěné speciálním roztokem. Jsou tak chytré, že je můžete použít dokonce i na nalíčenou pleť. Stačí přiložit a po pár minutách sundat a vyhodit. Okamžitě uvidíte, že pleť bude zářivá, jemná a zklidněná. Náš tip: Sephora Sheet Mask.
 
2. Oči
Okolo očí je kůže jedna z nejjemnějších na celém těle a proto se velmi rychle dehydratuje. Rychlou vzpruhou jsou gelové oční přípravky, které nejenom, že chladí, ale okamžitě dodají těmto místům vodu. Můžete si je vzít do kabelky a kdykoliv během dne lehce vklepat bříšky prstů. Náš tip? Priming Moisture Eye Balm od Estée Lauder – má trojí účinek: vyhlazuje, uklidňuje a chladí.
 
3. Vůně
Co dodá okamžitou energii? Parfém s vůní citrusů! Jsou štiplavé a tak svěží! Na léto se místo těžkých parfémů a parfémových vod hodí jemnější koncentrace – toaletní vody nebo kolínské. Skvělou zkušenost máme s vůní Bergamot Soleil od značky Atelier Cologne, kterou zakoupíte např. v Sephoře. Dobré jsou také pečující vůně, které jednak dodají čistou svežest, ale také obsahují pečující složky pro pokožku. Taková je například Eau Fraiche od značky Biotherm. 
 
4. Maska
Po dni stráveném na pláži, po velkém parnu – pleť vždy uvítá hydratační masku. Naneste ji na pleť v hrubší vrstvě a uvidíte, jak rychle ji pleť vpíjí! Skvělá je například maska Hydrabio od značky Bioderma. Pro ještě intenzivnější účinek sáhněte po tzv. sleeping maskách, které se používají přes celou noc. Po probuzení bude vaše pleť jako vyměněná! Náš tip? Maska Hydra Zen od Lancôme. 
 
5. Unavené nohy
Znáte to. V horku nohy natékají a jsou tak těžké! Kromě toho, že si je chvíli dáte nahoru, skvěle pomůže voňavý chladivý gel na nohy Mandle od L'Occitane. Obsahuje mátový esenciálního olej a mentol, nelepí, okamžitě se vstřebává a když ho vmasírujete i do lýtek, pocítíte okamžitou úlevu a svěžest.