Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

5 nejlepších městských čtvrtí na nákupy z celého světa

Z každého výletu do zahraničí si velmi rády přivezeme i nějaký ten nový přírůstek do šatníku. Nemělo by to však být něco, co si můžeme koupit i u nás v Česku. Proto pro vás máme tip na pět čtvrtí a ulic ve světových metropolích, kde najdete trochu něco jiného než obvyklou módu z řetězců.

Eliška Vrbová | 31. 10. 2018

Východní Londýn, Spojené království

Napříč od zastávky metra Liverpool Street a poblíž čtvrtí Shoreditch a Brick Lane najdete v cihlové viktoriánské budově z roku 1884 pětihvězdičkový luxusní hotel Andaz London Liveropool Street. Kolem něj je v Brick Lane spoustu vintage obchodů, jako je Serotonin nebo Beyond Retro, které londýnské mileniály nenechávají ani chvíli v klidu, ale také Blue Mountain School concept space v Shoreditch, kde se potkává dobré jídlo a hudba s módou. Pokud jste ale spíš na luxusnější nákupy, bude se vám líbit Browns East. V bývalé tiskárně se nachází 47 let starý butik se značkami, jako je Off-White, Prada, Sies Marjan, Rick Owens a Johanna Ortiz. Nechybí ani kavárna, galerie a "zážitková místnost", kde si můžete dát třeba meditaci po nákupním maratonu.

Ottawa, Kanada

V hlavním městě Kanady se zkrátka budete chtít zastavit v místě jménem Schad. Je to butik s dámským oblečením, jehož majitelé jsou minimálně stejně šik jako věci, které prodávají. Najdete zde kolekce evropských, amerických i kanadských značek, jako jsou třeba Frame, DL1961, Veronica Beard nebo Nicole Benisti. Kromě spousty stylových kousků mají na skladě také tolik žádaný kabát Meghan Markle. Ve čtvrti ByWard Market najdete mnoho dalších zajímavých obchůdků s designem a módou.

Singapur

V Singapuru jsou tři čtvrti, které nesmíte vynechat: Little India, Kampong Glam a Bras Basah Bugis. V každé z nich je nespočet obchodů k prozkoumání a nakoupení dárků buď pro druhé nebo pro sebe. Kam se ale určitě vyplatí zavítat, je parfumerie Sifr Aromatics. Dřevěný interiér je domovem nekonečné řady vůní, které čekají, až je zástupce už třetí generace parfémářů namíchá dle vašeho přání. Můžete si z nich nechat vyrobit buď malé balení parfému, esenciální olej, svíčku nebo balzám.

Západní Hollywood, Kalifornie, USA

Blízko slavného Sunset Boulevard, kde najdete vše od hotelu Chateau Marmont až po klub The Comedy Store, nedávno značka Kith otevřela svůj čtvrtý obchod. 325 metrů čtverečních břidlicových šedých stěn a světelné paprsky jsou pozadím pro tenisky, streetwear kousky a home decor věci od svíček až po sošky Koons. Na cestě z obchodu se nezapomeňte zastavit v Kith Treats - baru se zmrzlinou a pro Kalifornii typickým mraženým jogurtem.

Tokio, Japonsko

Tokijská čtvrť Ginza je obdobou newyorské 5th Avenue - ale modernější. Na tamní hlavní ulici najdete každý obchod, značku a módní dům, na jaký si jen vzpomenete a ještě nějaké navíc. Pro trochu alternativnější nákupy ale navštivte Dover Street Market, který vypadá trochu jako prostory v Londýně či New Yorku, ale na Ginzu ho přivedla japonská návrhářka Rei Kawakubo. V sedmi patrech najdete inovativní návrhy, umělecké instalace a tvorbu těchto tvůrců: Junya Watanabe, Chrome Hearts, Stephanie Quayle, Puma, Yayoi Kusama, Undercover, Moncler, Miu Miu a mnoha dalších.

Související články

Zábava

<span>Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?</span>

Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?

Zábava

<span>Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?</span>

Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?

Zábava

<span>Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?</span>

Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost