Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

5 nejpřitažlivějších českých hokejistů v Soči, kterým máme fandit

Nevím, jak vy, ale já se při hokeji dokážu pořádně rozvášnit! Nejen kvůli hře samotné (je mnohem dynamičtější než třeba fotbal), ale taky kvůli hráčům. A že jich máme v našem olympijském týmu opravdu hodně, na které stojí za to se dívat, držet jim palce a tajně doufat, že by třeba…

Redakce Marianne | 12. 02. 2014

Hokej je oblíbený nejen mezi ženami, ale i muži se na něj rádi dívají. Ti lačně sledují přítelkyně a manželky hráčů a tiše jim závidí je a možná i jejich úspěch. Tvrdě vydřený – podotýkám. A olympijské hry? Ty prostě sledovat musíte, i kdybyste si na to měla vzít dovolenou. A samozřejmě přitom pořádně nahlas fandit! Vybrali jsme pro vás pětku nejpřitažlivějších českých hokejistů, kteří budou reprezentovat naše barvy.

Jaromír Jágr

jaromir-jagr

Četné hlasy říkají, že je už moc starý. Ovšem on stále dokazuje, že věk je jen číslo, které nic neznamená. V sobotu oslaví své dvaačtyřicáté narozeniny. Momentálně hraje za klub New Jersey, vládne statistkám Devils v gólech, asistencích i bodech a svoje roky si v žádném případě nepřipouští. Všechno prý není v rychlosti… Působil v klubech Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadephia Flyers, Dallas Stars, hrál také za Avangard Omsk. V NHL vyhrál dvakrát Stanley Cup, pětkrát byl vítězem kanadského bodování a stal se historicky nejlepším hráčem Evropy hrajícím v NHL. Jarda je prostě ‚nej‘ hráč všech dob – a navíc je stále single. S poslední známou přítelkyní Innou Puhajkovou se rozešel před dvěma roky. Kdyby se vám ho podařilo ‚sbalit‘, byla byste šestou v pořadí.

Petr Nedvěd

petr_nedved_144888708

Říkají mu sexy méďa (asi pro jeho zarostlou hruď) a považují ho za světáka. Jak by ne, když mu bylo sedmnáct, za poměrně dramatických okolností emigroval do Kanady. Je nejstarší mezi naší pětkou hokejistů – je mu stejně jako Jágrovi čtyřicet dva let. I on je pořád volný – s manželkou, modelkou Veronikou Vařekovou, se rozešel po dvou letech manželství, které však bylo spíše na dálku. Oba prý nebyli ochotní vzdát se své práce. Hrál mimo jiné v dresu Pittsburghu, kde v roce 1996 v play-off Stanley Cupu vstřelil gól, který rozhodl zápas s Washington Capitals ve čtvrtém prodloužení. Nyní hraje za HC Bílí tygři Liberec, kde se mimochodem narodil. A víte, čím byste se mu zavděčila? Miluje španělské ptáčky, roštěnou s bramboráčky a švestkové knedlíky.

Marek Židlický

MarekZidlickyTampaBayLightningvNewJerseyAzgP4eRvXPwl

Narodil se v roce 1977 a momentálně hraje v NHL za klub New Jersey. Považují ho za zkušeného veterána, který je třetím nejproduktivnějším hráčem mužstva. Dostal se také do elitní dvacítky v NHL. Na rozdíl od výše uvedených kamarádů je Marek vysloveně rodinný typ – jakmile může, jde za svými blízkými. O hokeji si povídá i doma s manželkou, která je mimochodem velký fanoušek hokeje (což je asi každá manželka hokejisty). Mají spolu syna Adama.

Tomáš Plekanec

Tomas-Plekanec

Zdroj: www.lucievondrackova.cz

Trenér naší reprezentace si ho vybral jako kapitána, čímž mu dal do rukou možná největší díl odpovědnosti. Jedenatřicetiletý centr Montrealu považuje olympijské hry za maximum, kterého může sportovec dosáhnout. Účastnil se několika mistrovství světa, ze kterých si v roce 2006 přivezl stříbrnou a v roce 2011 bronzovou medaili. V roce 2010 byl kapitánem našeho mužstva na OH ve Vancouveru. Před třemi lety se oženil se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou, se kterou má syna Matyáše. Když se budete pozorně dívat, určitě ji najdete v hledišti.

Ondřej Pavelec

Pavelec_Ondrej

Šestadvacetiletý brankář, který hraje za klub Winnipeg Jets v NHL je považován za nejkrásnějšího českého reprezentanta. Fanynky ho doslova milují a dokážou kolem něj vyvolat davové šílenství. Momentálně ve své kariéře zažívá dobré časy, odchytal osm z deseti posledních zápasů a se svým týmem jen vítězí. Dobrou náladu si určitě přivezl i do Soči. A která kráska bude fandit jemu? Kdo ví… Tenhle krasavec totiž prohlašuje, že není rodinný typ. Ovšem na druhou stranu říká, že najít hodnou holku není vůbec snadné. Pokud jste tedy dobrák od kosti, máte šanci.

Dnes sledujte přímý přenos utkání ČR se Švédskem v 18 hodin na ČT sport!