Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 skvělých benefitů, které vám dá běh

Proč je nyní běhání takovým hitem? Protože téměř nic nestojí a ještě vám dodá toto všechno:

Soňa Kotulková | 25. 07. 2017

1. Čistší mysl
Náročný dvojboj práce–rodina dává ženám zabrat a během pracovního týdne je častou příčinou stresu. Běh vám pomůže od stresu ulevit, a běháte-li společně s přáteli, jeho účinky se ještě násobí. Při této aktivitě se dokonale vybijete, a pokud budete běhat ve skupině, stihnete si i příjemně popovídat se známými.

2. Hezčí pleť
Běh je dokonalou vzpruhou pro pleť, zvyšuje se v ní totiž cirkulace krve, díky čemuž se dostává do lepší kondice. Jakýkoli sport je pro pokožku přínosem, ale běh na čerstvém vzduchu dodá přirozeně zdravou záři, kterou byste z klimatizace v posilovně nikdy neměla.

3. Váhový úbytek
Váha je pro většinu žen klíčové téma a naštěstí jste si vybrala aktivitu, který vám zaručí ty nejlepší výsledky. Ať už budete běhat pomalu, nebo rychle, efekt se dostaví dříve než u jiných sportů!

4. Hezčí svaly
Běh vám pomůže zjemnit a vyrýsovat tvary vašeho těla, vaše svaly budou silnější a pružnější, zároveň se ale neproměníte ve svalstvem oblepené monstrum z posilovny.

5. Úleva při PMS
Běh je pravděpodobně poslední činnost, kterou byste chtěla s bolavým břichem dělat, ale jako utlumovač bolesti funguje spolehlivě. Do těla se vylučují endorfiny, díky kterým se budete cítit svěží a jako nová – alespoň do chvíle, než přestanete. Menstruace je také skvělým indikátorem, zda to se sportem nepřeháníte – pokud je vaše měsíční krvácení příliš světlé nebo úplně přestane, je to znamení, že tělo zatěžujete příliš. Okamžitě se vypravte za doktorem.