Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

5 snímků, které zazářily v Karlových Varech

Filmový festival v Karlových Varech pomalu finišuje, a tak nezbývá nic jiného, než zapátrat v paměti a vylovit ty nejlepší filmy, které se na festivalu představily.

Během léta člověk nemá příliš času na sledování filmů, avšak v rámci podvečerní prokrastinace se pár tipů na čerstvé filmy může hodit. 

A jaký je váš žánr?

Společenská satira - Parazit

Snímek, který poukazuje na problémy současné společnosti, a přesto vykouzlí úsměvné momenty? Za nás bezesporu jeden z nejpoutavějších filmů, které jsme letos v Karlových Varech měli možnost vidět! Příběh vypraví o tom, jak se chudá jihokorejská rodina šikovně, a tak trošku podvodným způsobem, nasáčkuje do zbohatlické rodiny. Není náhodou, že si právě tento snímek odvezl vítězství z filmového festivalu v Cannes. 

Horor - Takové krásné šaty

Jenom si to představte. Večer máte rande a vaše skříň neobsahuje šaty, které byste mohla na tuto důležitou událost vynést. Nezbývá nic jiného, než vyrazit do obchodů. Jenže, co když si koupíte šaty, které disponují nenávistnou identitou? Skvěle zpracovaný horor od Petera Stricklanda vás nenechá ani na momentík vydechnout. 

Rodinné drama - Nevlastní sestra

Vztahy uvnitř rodiny mohou být někdy opravdu napjaté. To vědí i dvě nevlastní sestry, které okolnostmi byly donuceny k tomu, aby sdílely jeden malý byt v centru Lublaně. Zvítězí nevraživost nad stejným DNA? To zjistíte ve slovinském snímku, který citlivě nahlíží na vztahy mezi nevlastními sourozenci. 

Nevlastní sestra

Dokument - Forman vs. Forman

Přelet nad kukaččím hnízdem, Amadeus, Vlasy… To je jenom malý výčet úspěšných filmů, které vznikly pod taktovkou oscarového režiséra Miloše Formana. Dokument, ve kterém se prolínají natočené materiály s neznámými záběry z archivů dokonale poodkrývá Formanův život za oceánem. Samotnou třešničkou na dortu je fakt, že za snímkem stojí královna českého dokumentu Helena Třeštíková a Jakub Hejna. 

Komedie - Late Night

Asi nemusíme dlouze vysvětlovat, že filmy typu Ďábel nosí Pradu jsou nám více než blízké. Pokud tedy nehledáte ve Varech náročné psycho-drama, a raději dáte přednost šarmantní komedii, pak rychle utíkejte pro lístky na Late Night. 

ČTĚTE TAKÉ: 14 tipů na pohodové filmy pro zlepšení nálady

Související články

Zábava

<span>Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?</span>

Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?

Zábava

<span>Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?</span>

Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?

Zábava

<span>Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?</span>

Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost