Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 tipů, jak si snadno opticky zvětšit oči

Výrazné, velké oči. Kdo by je nechtěl? Můžete je mít i vy, stačí jen pár triků z líčení, které používají i profesionální vizážisté!

Soňa Kotulková | 21. 11. 2017

Kamuflujte korektorem
Nejlépe vypadají oči bez kruhů pod očima. I když jsou výborně nalíčené, kruhy výsledný dojem zkazí a budete působit unaveným dojmem. Korektor by měl být v odstínu o půl tónu světlejším, než je vaše barva pleti. Tady potřebujeme, aby líčidlo dobře krylo, proto ho neroztírejte, ale vklepávejte jemně bříšky prstů nebo houbičkou. Pak vše jemně zapudrujte, aby se korektor zafixoval.

Zkuste bílou vnitřní linku
Zapomeňte na vymalovávání vnitřních víček tmavou linkou. To oko zmenšuje. Raději zvolte bílou linku. Ta okamžitě opticky zvětší bělmo a oko pak působí větším dojmem.

Naneste rozjasňovač do vnitřních koutků
Trikem vizážistů je po nalíčení očí nanést rozjasňovač do vnitřních koutků. Vypadá to svěže a oči působí otevřeněji.

Na horní víčko tekutá linka
To, že oko vypadá s tekutou linkou sexy, věděly už slavné herečky a modelky v 60. letech. Důležité je vést linku směrem nahoru tak, aby se postupně zesilovala, avšak na konci byla zakončena do špičky.


Otevřete pohled obočím
Klenuté obočí vytvoří dojem otevřených očí. Skvělé je nejenom upravit tužkou nebo speciální paletkou jeho tvar, ale ještě dobře vypadá, pokud pod obočí nanesete rozjasňovací tužku. Má jemně narůžovělou barvu a udělá to, že opticky ubere několik let a zvýrazní oči.