Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Cestování

5 tipů, jak si vychutnat dovolenou v babím létě

Léto ještě není u konce! A pokud jste během prázdnin dovolenou zanedbali, ještě je čas si ji dopřát. Končící sezóna vám dopřeje minimum turistů, soukromí a až několikanásobně nižší ceny za ubytování i stravu. Jak si pozdně letní dovolenou užít na maximum?

Redakce Marianne | 17. 08. 2016

1. Vydejte se autem po vlastní ose

Cestování autem není v nejparnějších dnech nic příjemného. Teď je ale ideální období! Přes den je dostatek tepla na koupání, ale dlouhá jízda v autě není nesnesitelnou. Nepotkají vás ani žádné zácpy na dálnicích a pravděpodobně nebudete muset ani ubytování rezervovat předem. Takže můžete zastavit a přespat tam, kde se vám zrovna bude líbit.

2. Dopřejte si maximální svobodu

Naložte vše potřebné do auta a vydejte se, kam vás srdce táhne. Letní putování pro vás bude o to jednodušší, pokud máte auto s tažným zařízením – neboli s „koulí“. Pokud kouli nemáte, pořiďte si jí. Můžete si pak půjčit karavan – ten vám poskytne mnohem větší komfort než spaní ve stanu a navíc ušetříte za hotely a restaurace. Pokud si nepůjčíte karavan, můžete za kouli táhnout přívěs a v něm vše potřebné jako stan, vařič, deky, sportovní vybavení… Ať už s přívěsem nebo s karavanem budete mít s sebou vše, na co si jen vzpomenete.

Tip: Pokud jedete s dětmi a nemáte ani přívěs a ani obytné auto, pořiďte si alespoň střešní nosič. Počasí bývá ke konci léta nevyzpytatelné a je potřeba mít s sebou vybavení do horkých i chladnějších dnů – a v samotném autě nikdy není místa nazbyt. Mrkněte třeba na www.tazne.cz

3. Vydejte se za přírodou

Proč všichni jezdíme v horkém létě do ještě rozpálenějších končin za mořem? Není smysluplnější jezdit za teplem v zimě a v létě si užít příjemné středoevropské léto? Zkuste se vydat třeba do Alp na ferraty a nechte se ohromit majestátními horami, které máme kousek za hranicemi. V Alpách najdete nespočet milých kempů, kde si s obytným autem nebo stanem v tuto dobu užijete nečekané soukromí.

4. Vezměte s sebou domácí mazlíčky

Dovolená autem v babím létě je ideální příležitostí vzít s sebou vaše mazlíčky. Jasně, křečka nechte doma. Ale počkejte, až uvidíte to štěstí v očích vašeho pejska, až si označkuje ten nejvyšší kopec v celém okolí. Pak se bude prohánět po alpských loukách, vykoupe se v nejčistší řece, so které kdy vkročí a bude se mu o tom dobrodružství navždycky zdát.

Tak jakou máte ještě výmluvu? Sbalte kufr a hurá za dobrodružstvím!