Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 tipů, jak správně používat bronzery

Léto si žádá opálenou pleť. Ještě ale pořád není slunce dost. Na pomoc si vezměte bronzery — přípravky, které dodají pokožce zářivý a přirozený tón. Víme, jak s nimi pracovat, aby byl výsledek co nejpřirozenější.

1. Vyberte si texturu
Bronzery bývají buď ve formě tónovacího krému, v tyčince, nebo jako pudry. Pro sušší typy a na stárnoucí pleť se hodí spíše tekuté, mastnějším typům doporučujeme pudry. Bronzové tyčinky doporučujeme spíše ke konturování – což je optické tvarování pomocí tmavých a světlých barev.

2. Zvolte perleť, nebo mat
Jemně třpytivé pudry dokážou pleť rozjasnit. Dají se aplikovat na celou tvář, ale efektně vypadají také na pažích a ramenou.
Matné pudry jsou ideální, když se vaše pleť mastí, a také vypadají přirozeně. Obojí se ovšem dá skvěle kombinovat — matný pudr jako základ, jemná perleť na hrany lícních kostí, na hranu nosu, pod obočí.

3. Správně aplikujte
Bronzery můžete nanášet na celý obličej, krk i dekolt, na paže. Ideální je velký štětec, který nanáší barvu rovnoměrně. Bronzery lze použít také jako tvářenku.

4. Buďte kreativní
Nebojte se si s bronzery hrát. Dejte je místo očních stínů na víčka, přes balzám na rty jako rtěnku nebo na nehty, které přelakujete bezbarvým lakem.

5. Nic nepřehánějte
Aby byl výsledek přirozený, raději naneste pár jemných vrstev barvy přes sebe, než jednu tmavou a hutnou. Velký pozor si dávejte na barevné přechody, zvláště na hraně čelisti. Barvu vždy nanášejte i jemně na krk, jinak každý váš bronzový trik pozná.

Souvislející články