Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

5 tipů na plěťové masky, které v létě dodají potřebnou péči

Čas prázdnin a dovolených je přímo balzámem pro duši i pro tělo. Ne už tak pro pleť – sluneční paprsky, UV záření, horko a chlorovaná voda můžou pleť hodně dehydratovat. Víme, jak vypadat skvěle celé toto období. Klíčovým pomocníkem jsou např. pleťové masky 7th Heaven.

Promotion | 21. 05. 2020

Zkuste na cestách SOS pomoc
Neblahý vliv na stav pleti můžou mít také dlouhé letní cesty – autem, autobusem nebo letadlem. Tady všude působí klimatizace, která výrazně odebírá vlhkost z pleti, proto je potřeba ji na cestování řádně připravit. Ideální jsou např. speciální jednorázové pláténkové (tzv. sheet) masky, které jen stačí vyjmout z obalu a na pár minut je přiložit i na nalíčenou pleť. Uvidíte, jak se vám okamžitě uleví a s touto maskou můžete i do letadla.

TIP: Značka 7th Heaven nabízí široké portfolio masek, které hydratují, detoxikují i omlazují. Koukněte se na jejich nabídku zde.

Jemně, ale důkladně čistěte
Aby pleť mohla přijímat co nejvíce pečujících látek, musí být důkladně vyčištěná – a to ráno a večer. Nepoužívejte agresivní čistící přípravky, postačí jemný mycí krém nebo olej, který
přímo při odličování o pleť pečuje a výborně odstraní nejen zbytky make-upu, kožní maz a
nečistoty z okolního prostředí, ale také UV filtry z opalovacích přípravků, které kůži jinak
v noci zbytečně zatěžují.

Dbejte na hydrataci
V létě pleť, více než jindy, potřebuje kvalitní hydrataci. Když ji nemá, je svraštělá, tvoří se na ní více vrásek a také má zašedlou barvu. Jeden z přípravků péče o pleť by proto měl být hydratační – například sérum, které můžete použít pod jakýkoliv denní nebo i noční krém. Výborná jsou séra s obsahem kyseliny hyaluronové. Jsou koncentrovaná, takže vždy postačí jen pár kapek. Výborně fungují také obličejové misty – tedy hydratační pečující spreje, které můžete použít před nanesením séra nebo krému nebo kdykoliv přes den.

Chraňte se
Slunce je dobrý sluha, ale špatný pán. Díky němu se v kůži vytváří tolik potřebný vitamín D, ale díky UV záření pleť rychleji stárne a vznikají na ní nejenom hluboké vrásky, ale také
nehezké pigmentové skvrny, které jdou pak velmi těžce odstranit. Používejte proto každý
den – i když jste ve městě, péči s UV ochranou. Výborné jsou tónované opalovací krémy na
obličej, které poslouží zároveň také místo make-upu. 

Používejte pravidelně masky
Séra a krémy jsou fajn, ale v tomto období pleť potřebuje ještě více – speciální péči v podobě pleťových masek. Jejich velkou výhodou je, že působí okamžitě – efekt na pleti vidíte už po pár minutách, ale také jsou skvělé v tom, že je můžete střídat a měnit podle toho, co právě teď vaše pleť potřebuje: rozjasnit, hydratovat, regenerovat, vyhladit či také hloubkově vyčistit. Masky používejte pravidelně – ideálně dvakrát týdně a nezapomeňte si je přibalit také do kufru na dovolenou. Pokud se vám nechce s sebou brát velké balení, ideální jsou jednorázové masky, které vám nezaberou žádné místo a nevylijí se.

V galerii níže najdete výběr čtyř efektivních jednorázových masek, které se během letních měsíců dokonale postarají o vaši pleť – vyčistí ji, zajistí hydrataci, sjednotí její tón, omladí nebo oživí unavené oční okolí. Můžete je mít k dispozici vždy a všude. Můžete je ale také jako „multimasking“ používat a kombinovat nezávisle zcela podle svých aktuálních potřeb.

Masky zakoupíte v síti drogerií Rossman a DM nebo na https://www.pre-wo.cz/7th-Heaven

Efektivní jednorázové masky