Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

5 tipů pro ještě lepší víkend

Konečně je tu pátek a před námi dva dny volna! Jak si je užít, abychom si v neděli večer mohli říct, že to byly hezky prožité dny?

Ivona Šouralová | 29. 04. 2016
1. Upečte koláč nebo bábovku
A nejlépe už v pátek večer, aby bylo na sobotní ráno. Za ten pocit, že máte vyřešenou snídani pro celou rodinu, dezert k odpolední kávě nebo svačiny na dva dny pro děti, to rozhodně stojí. Na oběd pak můžete vyrazit třeba do restaurace, což lze spojit s nějakým pěkným výletem po krásách českých a moravských. Cílem je, abyste aspoň jeden den netrávila dlouhé hodiny v kuchyni. 
 
2. Vstaňte brzy
Vyspávání a polehávání v peřinách je fajn, ale aspoň jeden den o víkendu stojí za to si přivstat. Je to sice trochu banální rada, nicméně funguje, pokud si chcete víkend pocitově prodloužit. Brzy ráno si navíc můžete užít božský klid, popřípadě ještě rychle poklidit, pokud potřebujete, anebo třeba vyrazit na trh, kde tou dobou ještě nebudou odpuzující davy lidí. 
 
3. Vypusťte sociální sítě
Víte, jak se pozná šťastně prožitý den? Že úplně zapomenete na sociální sítě. A vyhněte se jim i plánovitě. Ušetříte si dlouhé minuty strávené prozkoumáváním toho, co právě teď dělají ostatní. Všichni víme, jak to působí na psychiku. 
 
ČTĚTE TAKÉ: 
 
4. Naplánujte si výlet na nedělní odpoledne
Možná máte ve zvyku trávit neděli odpoledne tím, že se psychicky připravujete na pondělí. Jenže tím se připravujete i o část víkendu, který přece ještě běží! Jestli chcete mít jistotu, že pondělní ráno proběhne hladce, připravte si vše už v neděli dopoledne a odpoledne vyrazte na výlet, na procházku, na kola nebo třeba na nějakou akci, kterou pořádá město. Je to další způsob, jak si prodloužit víkend
 
5. Naplánujte si „nicnedělání“
Jestli chcete mít pocit opravdového víkendového naplnění, zařaďte vedle různých aktivit i poctivé nicnedělání – to jest ničím neřízenou hodinku, kdy můžete jen tak popíjet kávu, číst časopis nebo knihu, zasednout do křesílka a kochat se zahradou, civět do blba, úplně vypnout, a znovu tím nastartovat mysl
 
lancome banner01 copy