Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 triků pro krásné vlasy i v zimě

Vaše hříva potřebuje to pravé ořechové po celou zimu. Jednak jsou vlasy vystaveny velkým teplotním rozdílům, jednak se také ničí tím, že nosíme čepice a různé přikrývky hlavy. Vlasy se pak lámou, jsou slabé a nevypadají dobře. Stačí, když se necháte inspirovat našimi radami.

Redakce Marianne | 2. 12. 2013

Vlasům dopřejte kvalitní jídelníček

Nezdá se to, ale abyste měla krásné vlasy, měla byste dbát na svůj životní styl. „Eliminovat stres, dostatečně spát a pestře se stravovat,“ radí kadeřnice Ariana Zemánková ze Studia Iris v Benátkách nad Jizerou. A začít musíte u jídla. Vlasům v zimě prospějí potraviny obsahující železo, jód, zinek a křemík. Právě minerály si tělo bere jako první z vlasů. Přidejte do stravy vitaminy A a E – tedy více červeného masa, vnitřnosti, vejce, drůbež, ryby, mrkev, jablka, hrozny a česnek.

Hydratování a olejíčky

Nezapomínejte na vnější ozdravnou kúru. „Výborným pomocníkem jsou hydratační kúry ve formě sprejů, olejíčků, krémů a výživných sér,“ radí Ariana Zemánková. Velmi účinný je zábal z odvaru kopřivy s trochou ovocného octa, ten dodá vlasům rychle a spolehlivě lesk.

Žehličky a fény vlasům škodí

„Paradoxně v zimě dává vlasům nejvíc zabrat špatná péče o ně, tedy snaha dosáhnout vysněného účesu, jako je působení tepla z fénů, vlasových žehliček a nejrůznější chemie,“ varuje kadeřnice. Kvalitní sestřih v tomhle období nic nenahradí, naopak oceníte jednoduchou údržbu. Regeneraci pomáhá i malé zastřižení konečků. „Obecně platí, že by se vlasy měly pravidelně stříhat, aby se netřepily, asi jednou za čtyři až šest týdnů,“ říká Ariana Zemánková.

Tužte se s předstihem

Pěnová tužidla, gely i laky na vlasy nanášejte dostatečně s předstihem. Déšť či sníh můžou vlasy slepit.

Kondicionéry nad zlato

I když v drogeriích koupíte desítky nejrůznějších přípravků, poraďte se raději s kadeřnicí, která i doporučí, jak kondicionér vhodně aplikovat. Vlasy se v zimě více mastí, nosíte-li čepice, takže si je myjte častěji, klidně každý den (nevěřte na pověry, že častým mytím se vlasy ničí). Kondicionér by měl být intenzivní hloubkový, který minimalizuje vysoušení vlasů chladem.

Více informací najdete na www.iris-studio.cz.

Soutěžte dnes s námi v naší vánoční soutěži http://vanoce.marianne.cz/ o balíček zdravotní kosmetiky Sebamed.