Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

5 varovných signálů, které odhalí závislost na Instagramu

Info ikona

Tak dlouho sledujete, lajkujete, čekujete, až se ucho instagramové závislosti utrhne.

Tváří se nevinně! Fialovo-oranžová ikonka přímo vybízí ke stažení a jednoduchost aplikace vás nenápadně nutí k tomu, abyste si sami vyzkoušeli, jaké to je, sdílet fotku. Jenže z jedné fotky se vyklube hodinové promýšlení feedu a namísto jednoho sledovaného člověka už „čekujete“ armádu zajímavých osobností. Instagram má bezpochyby své kouzlo, které mu nemůžeme odpírat. Zároveň si nás ale může natolik obmotat kolem prstu, až se na něm staneme závislí.

Jak poznáte závislost na Instagramu? 

  1. Sledujete Instagram v hodinách, kdy ostatní spí

Nemůžete usnout, a tak se vaše ruka pomalu ale jistě upíná k záři obrazovky? Obnovujete Instagram jako diví i přesto, že většina planety právě v tuhle chvíli spí? Pokud ano, pak začínáte mít velký problém! Zkuste si dát zákaz používání Instagramu v nočních hodinách. Uvidíte, že se vám bude lépe usínat a vaše sny budou barevnější než všechny instagramové fotky dohromady.

  1. Pokud nemáte připojení k Instagramu, pak se cítíte znuděně

Někteří lidé radši pojedou o půl hodiny déle tramvají, než aby sedli do metra, ve kterém jim nebude fungovat Instagram. Možná vám tento příklad připadá přehnaný, ale zkuste si sami sáhnout do svědomí, jak jste se cítili, když vám naposledy nefungovalo internetové připojení k Instagramu. 

Mobil
  1. Máte přehled o každém lajku

Tohle asi známe všichni. Přidáme fotku a napjatě sledujeme, kdo nám dá první lajk a jak bude vypadat další komentář. Klidně připálíme oběd jenom proto, abychom věděli, jestli už máme vymodlených 20 lajků. Co si takhle slíbit, že příště se na počítání lajků vybodneme a raději připravíme ten nejlepší oběd?

  1.  Fotky editujete nejméně hodinu

Kolik času strávíte nad úpravou jedné fotografie? Pět minut, nebo klidně i dvě hodiny? Najít ten nejvhodnější filtr sice může být oříšek, na druhou stranu se ale nejedná o nic, co by nám mělo zabrat více jak patnáct minut.

  1. Instagram je vaším celodenním společníkem

Zkuste po celý den sledovat, v jakých situacích zapínáte Instagram. Máte aplikaci otevřenou v práci, během obědové pauzy, v tramvaji, při čekání na kávu a naposledy ji otevřete večer v posteli? Pokud ano, pak je nejvyšší čas omezit Instagram a začít žít reálný život.

Co vy a Instagram? Kolik času denně na něm strávíte?

ČTĚTE TAKÉ: 14 trapných věcí, které jsme schopné udělat pro dobrou fotku na Instagram