Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

6 aplikací, které z vás udělají hvězdu Instagramu

Na Instagramu je denně aktivních 500 milionů lidí, kteří nahrají až 80 milionů fotografií a průměrně rozdají 3,5 miliardy "liků". Pokud chcete, aby vaše fotka získala alespoň několik z nich, vyzkoušejte tyto aplikace.

Karolína Peřinová | 14. 01. 2018

V dnešní době už na Instagramu neosliníte obyčejnou fotkou. Přestože spousta celebrit označuje své fotky #nofiltr, vězte, že stejně prošly jistými úpravami. Například Kylie Jenner si ráda pomocí mobilních aplikací dofukuje na fotce rty. Miranda Kerr zase byla svými instagramovými fanoušky nařčena, že si zmenšila zadek. 

Ať už máte fotku sebe nebo krajiny, při její úpravě se držte hesla "Všeho s mírou".

Tady je 6 mobilních aplikací, díky kterým bude váš instagramový účet sbírat "liky" i "followery". 

Facetune

Tato aplikace vám vybělí zuby, vyhladí pleť, zvýrazní oči, vlasy nebo jiné detaily. U každého nástroje na úpravu si můžete zvolit jeho intenzitu. Díky tomu vám zesvětlí zuby jen decentně nebo nenápadně zamaskuje pupínek a fotka stále vypadá přirozeně. Máte na fotce zmuchlané šaty? Můžete využít retuš i na menší "přežehlení" oblečení.

Snapseed

Stává se vám, že vyfotíte krásnou fotku, ale máte na ni tmavý obličej? Aplikace Snapseed umožňuje dělat úpravy lokálně – tedy jen u vybraných částí fotky. V tomto případě si můžete zesvětlit pouze obličej. Užitečná je i jednoduchá retuš, která se hodí k vymazání nechtěných objektů na fotce, jako je třeba odpadkový koš nebo člověk v pozadí.

VSCO

Aplikace, mimo základních funkcí na úpravu, obsahuje i skvělé filtry. Dodají fotce atmosféru a ten správný šmrnc. Doporučujeme si s používáním filtrů trošku pohrát. U každého můžete nastavit jeho intenzitu nebo jich na jedné fotce použít víc. V tom případě je ale vhodné u všech použitých filtrů upravit intenzitu na nízkou hodnotu. Tím vznikne váš vlastní originální filtr.

A Beautiful Mess

Potřebujete do fotky přidat text, obrázek nebo jí hezky orámovat? Tato aplikace nabízí spoustu neokoukaných fontů, vkusných samolepek a originálních nápisů.

Mosaico, Planoly

Pokud si potrpíte na opravdu hezký Instagram, kde spolu vše ladí, tyto aplikace jsou pro vás ideální. Umožňují dopředu naplánovat jednotlivé fotky. Vy díky tomu vidíte, jestli k sobě všechny fotky jdou barevně, zda vedle sebe nemáte dvě fotky jídla apod. Zní to už přehnaně? Perfekcionismus je neodvratnou součástí Instagramu. Navíc aplikace zobrazuje jednotlivé statistiky jako počty liků, komentářů a nárůst sledovatelů.