Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

6 kroků k mladistvému vzhledu i po padesátce

„Být stále mlád...“ by si nepřál jen Karel Gott, ale s přibývajícím věkem i mnoha žen. Neznáme recept na elixír mládí, za to máme několik osvědčených tipů, jak stárnutí pleti trochu oddálit.

Promotion | 1. 07. 2019

1. Dodržujte pitný režim

Můžete používat spoustu zázračných krémů, ale žádný z nich vám nezaručí takovou hydrataci, jako správný pitný režim. Vaše pokožka potřebuje dostatek vody jak zvnějšku, kdy ji získává z krémů a sér, tak i zevnitř. Pijte minimálně litr a půl čisté vody denně.

2. Používejte správnou kosmetiku

Čím jsme starší, tím více se na pleti objevují známky stárnutí. Vrásky se prohlubují, pleť ztrácí svou obvyklou pružnost a mohou se objevovat i pigmentové skvrny. Správná péče o pleť by měla začínat čištěním, přes den i v noci se na pleti usazují nečistoty, které jí nesvědčí. Jakou pleťovou péči zvolit potom? Zde je doporučení vedoucí Vývojové laboratoře NIVEA dr. Svenji Möllgaard: „Proces stárnutí má obecně dvě příčiny. Jsou to vnitřní faktory, které můžeme jen stěží, pokud vůbec, ovlivnit: přirozený proces stárnutí, genetické predispozice a hormonální změny. Dále klesá schopnost naší pleti produkovat tři velmi důležité látky, které jí pomáhají zachovat si zdravý a mladistvý vzhled: kyselinu hyaluronovou, kolagen a elastin - ale v tom jí můžeme pomoci – například novou remodelační řadou NIVEA Hyaluron Cellular Filler + Elasticity-Reshape od značky NIVEA.“

NIVEA Hyaluron Cellular Filler + Elasticity-Reshape

3. Zbavte se zlozvyků

Kouření, konzumace alkoholu, nedostatek spánku a stres. To jsou největší nepřátelé naší pleti, které jí rozhodně neprospívají. Kouření způsobuje ztrátu elasticity kůže, zpomaluje proces její regenerace a zbavování se škodlivých látek. Nadměrná konzumace alkoholu pak zvyšuje výskyt zánětlivých látek v těle a kůže je povadlá. A jaký vliv na pleť má nedostatek spánku? Tělo nemá dostatek času na regeneraci buněk, nedochází k jejich obnově a hojení. Také vyvolává stres, který prohlubuje vrásky, protože pleť nemá dostatečnou výživu, ztrácí pružnost a předčasně stárne.

4. Nezapomínejte na peeling

Přirozená obnova buněk se vlivem stárnutí zpomaluje a odumřelé kožní buňky, které na povrchu pleti ulpívají, mohou způsobovat její blednutí a současně zdůrazňují vrásky. Stačí jednoduchá procedura – peeling. Vyčistí pleť do hloubky, odstraní mrtvé buňky a zjemní povrch pleti. Peeling provádějte pravidelně jednou za dva týdny. Nejúčinnější bývá večer, umožní aktivním látkám z kosmetiky mnohem lépe pronikat do pleti, proto na závěr ošetření použijte koncentrované krémy či séra. Vaše pleť získá svěží a pružný vzhled a ráno bude zářivější a viditelně̌ hladší.

nivea peeling

5. Zdravý jídelníček = zdravá pleť 

Stav pleti ovlivňuje i samotný jídelníček. Zařaďte do něj ovoce, oříšky, ryby a zeleninu. Důležité je zajistit tělu správný mix vitamínů, minerálů, antioxidantů a stopových prvků. Superpotraviny pro krásnou pleť jsou řepa, různé druhy semínek a ořechů, meruňky nebo například avokádo.

6. Pravidelně s pletí cvičte

Face joga nebo‐li obličejová jóga či obličejová gymnastika je jednoduchý, ale přitom velmi účinný způsob cvičení se svaly obličeje. Díky ní se zpevňují a modelují kontury tváře a na krku. Na první pohled vypadá dost legračně, protože se různě šklebíte a vyplazujete jazyk, ale brzy zjistíte, jak se vaše tvář proměňuje. Je to podobné jako s cvičením těla – pravidelná face joga udržuje obličej v kondici.

A jaké jsou vaše omlazující tipy?