Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda a krása

6 nejlepších kosmetických předsevzetí do nového roku

Je tady nový začátek! Proč do něho nevstoupit ještě krásnější? Tady je pár rad, jak být ještě zářivější, mladistvější a svěžejší. Chce to jen dodržet několik jednoduchých věcí:

Soňa Kotulková | 30. 12. 2016

Foto: Getty Images

1. Správně se odličovat
I když mnohé ženy vydávají horentní sumy za drahé krémy a kosmetické procedury, zapomínají na jednu z nejdůležitějších věcí - pravidelně a hlavně důkladně odličovat. Na pleti totiž přes den ulpí všechny nečistoty, smog, prach a mastnota, proto je důležité ji čistit v několika krocích. Nejprve odlíčit oči (například micelární vodou), pak odlíčit pleť (pleťovým mlékem, mycí emulzí, odličovací pěnou) a pak vše dočistit pleťovou vodou. Teprve potom nanášet denní nebo noční péči. Když na to zapomenete, bude pleť zašedlá, budou se na ní tvořit nedokonalosti a bude rychleji stárnout.

2. Chodit dříve spát
Co je nejlepší antiaging zadarmo? Spánek! Říká se, že hodina před půlnocí je jako dvě po půlnoci. Ideální je, když půjdete spát co nejříve. V noci totiž pleť regeneruje a obnovuje se, lépe vstřebává všechny prospěšné látky obsažené v kosmetice.

3. Používat noční krém
Používáte denní krém na noc? Že je to jedno? Není! Denní krémy totiž často obsahuji ochranné UV filtry, které pleť v noci zbytečně zatěžují. Mají také lehčí složení, než krémy noční, které více regenerují.

4. Nezapomínat na oční okolí
Oční krém je také nutnost. Kůže v okolí očí je totiž velmi jemná a náchylná k tvorbě vrásek. Proto potřebuje více vyživovat a zpevňovat a vyhlazovat. Oční krém můžete používat už od dvaceti - hydratační nikomu neuškodí a působí také jako prevence stárnutí. Od třicítky volte krémy regenerační a od pětatřicítky už omlazovací.

5. Přestat se dotýkat obličeje
Tím, že si obličej různě podpíráte, nejenom, že si „muchláním“ kůže zaděláváte na velké vrásky, ale také se z neumytých rukou dostávají na pleť bakterie, které můžou způsobit vznik různých pupínků i akné. Pokud už venku na obličej sahat musíte, noste v kabelce malý antibakterální gel, kterým si ruce nejprve vydesinfikujete.

6. Být šetrnější k vlasům
Přestaňte si ničit vlasy obyčejným hřebenem, ten vlasy trhá a způsobuje třepení konečků. Raději si na rozčesávání vezměte kartáč, ideálně z přírodních kančích štětin. Skvěle masíruje vlasovou pokožku a také vlasy jemně odděluje od sebe. Velmi mírné jsou také speciální kartáče Tangle Teezer, které mají speciální štětiny, jež mají schopnost se nad zacuchaným místem ohnout a tím prameny oddělit bez trhání od sebe.