Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

6 tipů pro dětský pokoj snů

Ještě nikdy nebylo na trhu tolik nábytku, doplňků, hraček a vůbec vychytávek určených pro děti a jejich pokojíčky. I díky tomu je zařizování dětského bydlení skvěla zábava pro všechny.

Redakce Marianne | 3. 03. 2015

1. Lepší Svět

Vy dětem představujete pěkné věci, Tak proč by nemohly být zároveň šetrné.

Za značkou http://www.oeufnyc.com stojí francouzsko-americký pár, který se rozhodl vyrábět ekologický nábytek nejen z hledisk produkce a použitých materiálů. Navrhují kusy, které jsou variabilní a s dětmi rostou. Z jejich palandy například snadno vytvoříte dvě samostatné postele.

Snimek_obrazovky_2015-03-02_v_16.20.29_copy

2. Kamarádi

Z plyšáků se stanou přátelé provázející vaše děti spoustu dalších let.

Výtvarnice Andrea Tachezy ilustruje dětské knížky a plyšáky, včetně lišáka Robina a medvědice Elzy, šije i pokresluje sama. Její práci najdete na http://www.andrea-tachezy.com, prodává http://www.devoto.cz

.

Snimek_obrazovky_2015-03-02_v_16.20.47Snimek_obrazovky_2015-03-02_v_16.22.40_copy

3. Do školy

S pracovním stolem proniká do dětského světa první opravdu dospělá věc.

Katka Horáková, jejíž biogové příspěvky najdete na http://www.designville.cz, zařizovala stůl pro čerstvou školačku v rámci nového pokojíčku. Rostoucí židle byla jasnou volbou, praktickou stránku vyřešila pomocí systému plastových kyblíčků připevněných na dsce – vejdou se do nich pastelky, pravítka, a spousta dalších věcí.

Snimek_obrazovky_2015-03-02_v_16.21.38

4. Schovávačky

Nechte, ať si své poklady i hračky uklízejí samy, když jim k tomu nabídnete vhodný prostor, naučí se to rychle. 

Aoutopoličky, i ty ve tvaru domečku, vyrábí http://www.unlimited-design.cz z pevného kartonu. Slouží nejen jako úložný prostor – i s nimi si mohou děti hrát.

Snimek_obrazovky_2015-03-02_v_16.21.56

5. Samá něha

Velké h olky si pokojíčky zařizují často jako kompromis. Dopřejte jim proto holčičí prostor v době, kdy se o něj nemusejí dělit. 

Patina a šedá stěna, která nidky není nudná. Blogerka Martina Jelínkovámá obrovský dar přemýšlet ve třech rozměrech, takže když zařizujete místnost, včetně pokoje pro svou dceru, dělá to od podlahy ke stropu. Strom s ptáčky i lustr tu navozují snovou a snivou atmosféru. Chcete vědět víc? Podívejte se na http://my0neway.blogspot.cz.

Snimek_obrazovky_2015-03-02_v_16.22.12

6. Veselé zdi

Nebojte se výrazných motivů. Tapeta má tu výhodu, že když se časem omrzí, bez velkých nákladů ji vyměníte.

Tapety Lavmi vám na první pohled dodají chuť zařídit si úplně nově celý byt a pro jejich dětské varianty to platí jak bysmet. Designérka Babeta Ondrová je navrhuje s myšlenkou na svět dětské fantazie, navíc vypadají dobře, ať pokryjí celou stěnnu, nebo třeba jen malý výřez za otevřenou knihovnou. Líbí se vám taky? Koupíte je, a spoustu dalších krásných kousků, včetně polštářů, samolepek, hodin a lustrů, na www.lavmi.cz.

aaaaa_Snimek_obrazovky_2015-03-02_v_16.21.05

Související články

Byt

<span>Nájemní byt prošel fantasickou proměnou: Výrazné syté barvy v duchu české trikolóry se staly hlavním prvkem interiéru v centru Prahy</span>

Nájemní byt prošel fantasickou proměnou: Výrazné syté barvy v duchu české trikolóry se staly hlavním prvkem interiéru v centru Prahy

Proměny

<span>Proměna nepraktické terasy v kouzelné letní posezení s přímořskou atmosféru</span>

Proměna nepraktické terasy v kouzelné letní posezení s přímořskou atmosféru

Dům

<span>Moderní rustikální interiér se betonu nebojí</span>

Moderní rustikální interiér se betonu nebojí

Poradna

<span>Krok za krokem: Jak na renovaci dřevěných oken doma, snadno a levně</span>

Krok za krokem: Jak na renovaci dřevěných oken doma, snadno a levně