Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

6 zajímavostí, které vám nikdo neřekl o kondicionérech

Šampon používá snad každý, ovšem kondicionér už nikoli. Podle průzkumů používá kondicionér pravidelně jen něco přes dvacet procent žen. Možná i proto, že ne všem je jasné, proč a jak ho správně použít. Spousta žen si totiž myslí, že kondicionér slouží jen ke snadnému rozčesání vlasů. Ovšem umí toho víc.

Redakce Marianne | 7. 08. 2014


1. Kondicionér jako stylingový přípravek

Některé typy kondicionérů slouží k tomu, abyste si vytvořila během chvilky třeba plážové vlny. Stačí nastříkat do vlhkých vlasů, vmasírovat do nich a budete mít vlny za okamžik.

2. Kondicionér jako hydratační přípravek

Během chladných měsíců mají vlasy tendenci vysychat. Při použití hloubkového kondicionéru v podobě masky získají vaše vlasy dostatek hydratace. Vlasy pak budou jemné a elegantní. Jsou vhodné pro hloubkovou a dlouhodobou reparaci suchých a poškozených vlasů.

3. Aplikace kondicionéru před šamponem

Může to znít bláznivě, ale použití kondicionéru ještě před použitím šamponu může zlepšit kvalitu vlasů. Odborníci říkají, že když si umyjete vlasy a pak nanesete kondicionér, nikdy ho zcela nevymyjete. Ponechání zbytků kondicionéru ve vlasech může vlasy zatížit a v konečném důsledku zhoršit jejich kvalitu. Když obrátíte postup, uděláte lépe.

4. Stejný kondicionér nefunguje pro každého

Vybrat si správný kondicionér nemusí být snadné, nejlepší způsob, jak vybírat, je myslet na texturu svých vlasů. Máte-li řídké vlasy, vybírejte kondicionér, který zvětšuje objem. Když použijete na jemné vlasy vyhlazující kondicionér, budete vypadat zplihle. Pokud máte vlasy husté, zvolte kondicionér s hutnou konzistencí, aby vlasy dostatečně vyhladil.

5. Barvené vlasy potřebují jiný přístup

Pokud si barvíte vlasy, ideální pro vás bude kondicionér ve formě masky. Pomáhají zlepšovat vnitřní strukturu vlasu a uchovat barvu. Když budete používat správný kondicionér, barva vám může vydržet na vlasech i o několik týdnů déle. Čtěte pozorně etikety na přípravcích. Některé kondicionéry obsahují dokonce UVA/UVB filtry, takže chrání barvu před vyšisováním od slunce.

6. Některé kondicionéry mohou vlasy poškodit

Kondicionéry vlasy obalí a uhladí, takže se sníží negativní náboj a vlasy jsou plnější a lesklejší. Neslouží tedy jen k rozčesání, ale i jako ochrana před vnějšími vlivy. Rozhodně se tedy nedá říct, že by vlasům škodily. Podívejte se do naší galerie kondicionérů a vyberte si ten pravý pro vás.

6 zajímavostí, které vám nikdo neřekl o kondicionérech