Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

7 jednoduchých způsobů, jak si poradit s mastnými vlasy

Bojujete neustále s mastícími se vlasy? Pak je čas na změnu! Tyto úžasné a praktické tipy ‚opraví‘ vaše mastné vlasy za chvilku.

Redakce Marianne | 16. 06. 2014


Všechny bychom rády věřily tomu, že naše vlasy budou vždy a za všech okolností vypadat stejně dokonale jako v reklamě na kondicionéry. Faktem ale je, že jakmile začne pršet nebo se vracíme z fitka, i ty sebekrásněji naondulované vlasy budou za pár minut mastné a splihlé. Někdo má navíc sklon k rychlejšímu maštění, takže musí vlasy častěji mýt. Podívejte se na našich sedm nejlepších triků, jak pokořit mastící se vlasy!

Suchý šampon

Nebojte se, že budete mít bílou pokrývku na hlavě. Dnešní ‚sucháče‘ jsou moderní a jejich použití zvláště na cestách je ideální. A to nejen v případě, že máte mastné vlasy. Pro případ, že vaše vlasy dostanou zabrat, noste pro jistotu v kabelce suchý šampon. Pak jen stříkněte, rukama promasírujte a je hotovo. Nepřehánějte to s množstvím, jinak budou vaše vlasy vypadat příšerně.

Pudr na obličej

Právě vám došel suchý šampon? Nepanikařte, svou službu udělá i pudr na obličej, který podobně jako suchý šampon odstraní přebytečnou mastnotu z vlasů.

Papírové ručníky

Jste někde na večírku a na WC jste si všimla v zrcadle svých vlasů, které vypadají nějak podezřele mastně? Pokud nemáte v kabelce suchý šampon, máte ještě jednu možnost: papírové utěrky. Stačí si jich pár z toalety vzít a odstraníte s jejich pomocí přebytečnou mastnotu z vlasů. Netrvá to dlouho a je to elegantní řešení v případě nouze.

Mytí vlasů

Mastí se vám vlasy a vy si je myjete každý den, protože vám někdo řekl, že musíte? Špatně! Věřte tomu nebo ne, časté mytí vlasů ve skutečnosti způsobí, že budete produkovat více mastnoty. Naprosto postačující je mytí obden, případně jednou za tři dny. Mezitím můžete mastnící se vlasy ‚spravit‘ suchým šamponem.

Kondicionér

Nepoužívejte kondicionér na celé vlasy, stačí pouze spodní část. To umožní sušším konečkům, aby do sebe nasákly všechny ingredience, které jim dopřáváte.

Důkladné mytí

Velmi často si myjeme vlasy ve spěchu, takže ani řádně nevymyjeme zbytky šamponu z vlasů. A to je také špatně. Je pravděpodobné, že vlasy budou mastné dříve. Když si tedy myjete vlasy, minimálně 45 sekund dopřejte oplachování, abyste dostatečně dobře odstranila šampon a kondicionér. Je-li to možné, opláchněte vlasy nakonec studenou nebo vlažnou vodou, příliš horká voda stimuluje mazové žlázy a vytváří se zbytečný tuk. Chladná voda kutikuly naopak uzavře.

Ruce pryč z hlavy!

A nakonec poslední rada, nedávejte ruce na hlavu a neprohrabávejte se vlasy. Pro někoho je možná těžké odolat, ale jakmile se budete často dotýkat rukama vlasů, budou se vám více mastit.

Dnes s námi navíc můžete soutěžit v naší letní soutěži na http://leto.marianne.cz o 5 kusů suchého šamponu Klorane s výtažky z kopřivy na mastné vlasy.