Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

7 kosmetických triků, které musíte znát

Nedrží vám stíny, flekatí tvářenka, a to ještě není ani poledne? Máme pro vás zásadní tipy, při jejichž dodržování budete i po celém dnu vypadat jako z titulky časopisu.

Markéta Vörös | 18. 01. 2018

1. Nosíte oční stíny? A stává se vám, že po celém dnu nedrží ani v případě, že použijete bázi? Prozradíme vám malý trik – báze se nevzdávejte, to je must-have produkt, ale než štětec zaboříte do svých oblíbených stínů, lehce ho navlhčete. Stíny se k němu krásně přilepí a budou držet až do noci.

dkjhafjajf

2. Když zvolíte oblíbené kouřovky, použijte ideálně tři barevné stíny. Nejsvětlejší na rozjasnění, který aplikujete do vnitřního koutku oka a lehce pod obočí. Druhý stín bude v neutrální a matné barvě, kterým vykreslíte tvar oka a jako třetí zvolte tmavý stín, který vám definuje celkový look. Nebojte se trošku vybočit z řady a s tmavým stínem si vyhrát, ale s citem. Jedním z nejžhavějších trendů je zase grunge!

fkjasfajl
Alice Olivia/IMAXTree

3. Vždycky použijte kleštičky na řasy před aplikací řasenky, nikdo po. Způsobí to, že se vám řasenka bude drolit a řasy budou náchylnější k lámání, což je ten horší případ.

ksafajfj

4. Jestliže si ráno fénujete vlasy, vždy to dělejte před aplikací make-upu. Teplo, které vychází z přístroje může způsobit, že se make-up bude roztékat a zalézat do pórů. A to není žádoucí.

sdkjajfklj

5. Jste fanynkou evergreenové kočičí linky? Aby vám lépe držela, zafixujte ji pudrovým stínem ve stejném odstínu, jako máte linky. Výsledek bude navíc decentnější variantou na běžné nošení.

jsahfkjasf
Jill Stuart/IMAXtree

6. Tvářenka a rtěnka musí být vždy ve stejném barevném tónu. Jestliže máte tvářenku v odstínu pivoněk, není dobré ji kombinovat s korálovou rtěnkou.

sdhasjfalkfj
S Rocha/IMAXTree

7. A ještě jeden tip, aby vaše líčka vypadala jako ze škatulky. Než aplikujete pudrovou tvářenku, nezapomeňte dané místo zmatnit pudrem. Proč? Odpověď je jednoduchá – jakmile byste aplikovala ihned tvářenku, pigment se bude chytat na tvář nerovnoměrně. U krémové tvářenky je to naopak – tam se zásadně pudruje až po.

sdaf