Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

7 otázek, které si položte předtím, než si koupíte něco na sebe

Motivace k utrácení za hadříky je různá a často se za ní skrývají úplně jiné pocity (jako třeba depka, nuda nebo se nám jen zalíbí nějaký trend). Mnoho kousků pak končí na dně skříně, až na ně zapomeneme... Jak se z tohoto bludného kruhu pokušení-utrácení-zklamání vymanit? Jak příště nešlápnout vedle? Předtím, než kliknete na odeslání objednávky nebo dojdete s ramínky ke kase, si položte následující otázky.

Ivona Šouralová | 30. 03. 2016
1) Chtěla bych si to vzít na sebe hned zítra?
Anebo si tu trendy asymetrickou koženou sukni doma jen vyzkouším, zkonstatuju, že by to chtělo ještě dvě kila dolů, a pak ji odložím na neurčito na dno skříně, až na ni zapomenu?
 
2) Dá se to kombinovat s mým stávajícím šatníkem?
Anebo bych si k tomu tmavě růžovému over-size svetru potřebovala koupit ještě novou kabelku a nejlépe i nové boty? Je to svetr, který se hodí ke všem džínům i sukním, anebo je to svetr-solitér?
 
3) Obohatí to nebo podpoří můj styl?
Měla bych si pořizovat sportovní tenisky, široké zkrácené kalhoty, džínový overal? Anebo je to jen trendy, hezké na modelkách a ve skutečnosti úplně mimo můj styl? 
 
 
4) Kolikrát za sezónu si to můžu vzít na sebe?
Jednou za měsíc? Jednou? Stojí ty šaty s obrovským výstřihem na zádech nebo lurexová halenka za ty peníze a prostor, který budou zabírat v mé skříni?
giphy copy
 
5) Nemám v šatníku něco podobného?
Anebo bych se raději měla nejprve pořádně podívat do skříně a botníku, než si pořídím další malé černé šaty, černé kotníkové boty či námořnické pruhované triko?
 
6) Umím si představit, že se mi to ušpiní, roztrhne, přijdu v tom zpocená domů?
Dá se v tom sedět, sedět v tramvaji, chodit celý den? Hrát si s dítětem, potřísnit se džusem nebo polévkou? Dá se to snadno zašít, vyprat, vyčistit? 
 
7) Kupuju si to, protože to po tom doopravdy toužím?
Anebo protože je mi smutno, měla jsem špatný den, nudím se a sním o nějaké skvělé příležitosti, kdy si to obléknu, a která ale (ruku na srdce) nejspíš ani nenastane?
9616d240 0221 0132 075a 0eae5eefacd9