Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

7 tipů na dárek ke Dni matek

Blíží se Den matek. Odměňte svou mámu za její lásku a péči krásným dárkem.

Veronika Hong | 6. 05. 2018

Malý nebo velký. Ručně vyrobený nebo kupovaný. Prostý či luxusní. Ať už letos ke Dni matek dáte té svoji cokoliv, největším dárkem pro ni bude vaše láska a přítomnost. Ale protože nás těší dělat našim maminkám radost, ani letos nezapomeneme ke kytičce přidat hezký dárek.

Tady je pár tipů naší redakce na dárky ke Dni Matek:

ŠTĚSTÍ NA RUCE

Věnujte dárek, který může mít vaše maminka stále při sobě. Bude jí tak připomínat, jak moc ji máte ráda. Co třeba náramek? My jsme si oblíbili originální náramky Luckies, které jsou takovými šťastnými talismany. Každý je jedinečný a každý má své poslání a energii. Můžete je vybírat podle vzhledu, znamení zvěrokruhu nebo podle vlastností materiálů, jako jsou třeba minerální kameny či Rudraksha semínka. 

Vyberte stejný nebo podobný náramek i sobě, aby pouto vyjádřené v dárku bylo dokonalé. 

luckies
Náramky Luckies, cena od 325 Kč

 

VOŇAVÝ DÁREK DO BYTU

Vonné svíčky vždy navodí příjemnou atmosféru a jsou vděčnými dárky pro každou příležitost. Na Den matek sáhněte po takové, která je zároveň krásnou dekorací. Vaše maminka si ji bude moci vystavit nebo použít její obal jako pěknou nádobku na drobnosti, až svíčka dohoří. My jsme takové objevili v H&M Home, kde mimo to najdete i mnoho dalších skvělých dárků pro mámu. 

HM home
Zleva: vonná svíčka v nádobce - oliva & šalvěj 399 Kč; vonná svíčka v nádobce zelená/zlatá 399 Kč
HM home
Zleva: vonná svíčka v nádobce - tlumená růžová/velvet fig 399 Kč; vonná svíčka ve skleničce - ficus/elastica 349 Kč

 

KNIHA PLNÁ VZPOMÍNEK 

Připomeňte mámě nezapomenutelné okamžiky, které jste spolu prožily a dejte jí najevo, jak moc je pro vás důležitá. Poskládejte své vzpomínky do fotoknihy, kterou si sami vytvoříte. Zkuste třeba krásnou fotoknihu Empik. Určete si rozložení snímků, přidejte textové pole a vyberte pozadí a různé ozdobné prvky tak, aby se vaše vzpomínky oblékly “do kabátku” přesně podle vašich představ. 

empik
Fotokniha Empik, cena od 179 Kč

 

DARUJTE KRÁSU

Je jedno kolik je nám let, všechny milujeme kosmetiku. A i vaše maminka určitě ocení kvalitní péči o pleť. Naše kosmetická redaktorka nedávno ve Francii navštívila laboratoře VICHY, kde ji nadchlo nejen zákulisí výroby této kosmetiky, ale hlavně novinka, kterou si oblíbí i vaše maminka - Vichy Minéral 89, vyplňující hyaluron booster s kyselinou hyaluronovou. Posiluje funkci kožní bariéry a působí tak proti agresorům, jako je znečištění, stres nebo únava. Je určen pro všechny typy pleti.

vichy minéral 89
Vichy Minéral 89, cena 599 Kč

Skvělým kosmetickým dárkem je také extra jemná a šetrná odličovací kosmetika Sedmikráska od české značky Manufaktura. Tato řada je založena na vysokém obsahu přírodních ingrediencí bez alergenních parfémů, parabenů, alkoholu a ropných produktů. Skvěle se hodí pro citlivou pleť. 

manufaktura
Zleva: Jemné odličovací mléko s mandlovým olejem a sedmikráskou pro citlivou pokožku 215ml, cena 189 Kč  /  Zklidňující pleťová voda s mandlovým olejem a sedmikráskou pro citlivou pokožku 215 ml, cena 149 Kč  / Jemná olejová odličovací emulze na oči & obličej pro citlivou pokožku 155 ml, cena 179 Kč 

 

DEN PRO MOJI MÁMU

Chcete věnovat nevšední zážitek? Dejte své mamince spolu s kytičkou i pozvánku na “Den pro moji mámu”, který se koná 26. května 2018 v Prague The Style Outlets v Tuchoměřicích nedaleko Prahy. Je to celodenní vzdělávací a zábavný happening, který si klade za cíl posílit nejcennější životní vztah. Během bohatého programu budete mít možnost se vzájemně sblížit, rozmazlovat, bavit, užívat si a společně nakupovat. Návštěvníci se můžou těšit na inspirativní přednášky, workshopy a silné příběhy. Pro každou maminku s dcerou či synem je připravena i řada příjemných slev, soutěží a dárků. 

Dnem plným inspirace, vzdělání a zábavy budou provázet herečka Mahulena Bočanová a moderátorka a zakladatelka vzdělávací platformy Štroodl Lucie Špaková.

d

 

NA ZDRAVÍ, MAMI!

Doufejme, že na Den matek bude krásný slunečný den. Není totiž nad to, oslavit ho venku na čerstvém vzduchu s výborným jídlem a hlavně sklenkou dobrého vína. Věnujte takové, které je svěží a šťavnaté. My jsme vyzkoušeli bílé a růžové víno z pálavského vinařství Gotberg.

Jejich Merlot rosé, pozdní sběr, ročník 2016 je opravdu osvěží. Má plnou chuť a výraznou vůni černého rybízu a lesních jahod. Pokud se vám tento popis líbí, určitě si pochutnáte i na Sauvignon, pozdní sběr, ročník 2015. Ve sklence září barvou lipového květu a má příjemnou vůni s tóny broskvového čaje a kvetoucího černého bezu.

d
Gotberg Merlot rosé, pozdní sběr, ročník 2016, cena 220 Kč  /  Gotberg Sauvignon, pozdní sběr, ročník 2015, cena 220 Kč

 

DARUJTE MARIANNE

Marianne pro vás v květnu připravila speciální akci. Věnujte mamince roční předplatné Marianne buď se slevou 40% jen za 503 Kč (ušetříte 335 Kč oproti ceně na stánku), nebo se skvělým kosmetickým dárkem - řasenka Supra Volume a gel na oční kontury od Clarins v hodnotě 1650 Kč. Nabídka platí od 19.4 do 23.5 2018 a do vyčerpání zásob.

předplatné

Předplatné ZDE!

Nezapomeňte v neděli 13. května svoji mamince alespoň zavolat a popřát jí krásný svátek. I tak malé gesto jí určitě udělá radost. 

Krásný Den matek přeje redakce Marianne!