Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

8 nákupních adres, na které nedáme dopustit

Kde seženete originální dárky nebo oblečení, které je originální a jedinečné? Prozradíme vám naše "tajná" místa. Udělejte si výlet do Prahy!

Redakce Marianne | 13. 11. 2014

1. Kurator: Nejmenší pražský butik

Menší obchod v Praze byste jen těžko hledali. Ale platí nepřímá úměra - malý velikostí, velký nabídkou. Majitelka Martina do něj s láskou vybírá oblečení, doplňky a šperky od mladých talentovaných designérů či zahraničních značek, které nabízí exkluzivně. Nabídku sezónně mění, a při každé návštěvě objeví něco, co nutně musíme mít. 

Adresa: 

Karoliny Světlé 17, Praha 1

2. Unikát: Na vlně minimalismu

Nový butik v pasáží Platýz nabízí módu převážně skandinávských značek, většinu převážně v tlumených barvách a jednoduchých střihů. Prostě žádná divočina, ale tak to máme rádi. Chystají spolupráci i s tuzemskými designéry, zatím třeba úžasných kožených tašek. 

Adresa: 

Národní 37, Praha

3. La Femme Mimi: Česko-vietnamský styl 

Návrhářka vietnamského původu Mimi Lan, která v České republice žije od roku 1993. Navrhuje věci, které jsou nositelné, ale stále mají etno otisk. Třeba její kimona nebo zavinovací šaty! Pokud sháníte i nějakou drobnost třeba pro kamarádku, zaujme vás výběr zajímavé bižuterie. 

Adresa: 

Štěpánská 51, Praha

4. Czech Labels & Friends: Láska k módě

Výběr modelů od českých a slovenských návrhářů pod jednou střechů, doplněný o značky, které jsou přátelské k planetě. Naposledy nás bavila kolekce City Souls, kterou vytvořilo pět designérů. Usilovala o návrat neformální, ale lokálně vyrobené módy do našich ulic. Tomu tleskáme! 

Adresa: 

Železná 12, Praha 1

5. Debut Gallery: Nejen umění, ale i móda a šperk

Prodejní galerie kousek od Staroměstského náměstí se šperky, módou a doplňky od českých i zahraničních tvůrců. Exkluzivně tu můžete sehnat šperky od naší oblíbené šperkařky Janji Prokić, nebo neotřelou značku Narnish, kterou si založily dvě studentky Ateliéru designu oděvu a obuvi UMPRUM. Bude se vám líbit, má šmrnc!  

Adresa: 

Malé náměstí 12, Praha 1

6. Artěl: Vášeň pro sklo

Fotografka z New Yorku Karen přijela do Prahy a kromě jiného tu naprosto propadla českému sklu. Nedivíme se jí, protože zdejší skláři stále patří ke špičce. Jen dlouho chyběl prostor, kde se skleněný design nabízel v moderním duchu. Dnes už v butiku Artěl najdete mnohem víc, než jen sklo, ale stále jde o pečlivý výběr zajímavého tuzemského designu. 

Adresa: Celetná 29, Praha 1

7. PageFive: Knihkupectví, které má vkus

Knihy o umění, časopisy, které jinde neseženete, zahraniční magazíny, které se zabývají designem, fotografií, uměním či životním stylem. Malému obchodu na Pražské Letné moc fandíme a doporučujeme jeho návštěvu spojit s kávou a něčím dobrým v Bistru 8, které je hned naproti. 

Adresa: 

Veverkova 5, Praha 7

8. Natálie Steklová Shop & Café: Butik s přidanou hodnotou

Návrhářka Natálie si splnila sen a otevřela si butik s kavárnou. Na úžasném místě v centru Prahy, ze kterého můžete pozorovat střechy domů a mumraj na ulicích. Natálie tvoří originální módu a myslí při tom na ekologii, navíc ve svém butiky nabízí i další produkty, které jsou jí blízké, třeba Bachovy esence. Spojit nákupy třeba se štřůdlem, to je ono! 

Adresa: 

Jungmannova náměstí 17, Praha