Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

8 nejprodávanějších rudých rtěnek všech dob

Výrazná rudá rtěnka je jedním ze základních kousků v kosmetické taštičce snad každé z nás. Je totiž symbolem elegance a zároveň svůdnosti už od dob Marylin Monroe. Někdy však může být trochu složité najít tu pravou červenou. Zde je osm vůbec nejprodávanějších rudých rtěnek všech dob!

Eliška Vrbová | 20. 05. 2017

Každou minutu se na světě prodají čtyři rtěnky MAC v odstínu Ruby Woo, kterou u nás koupíte například v parfumeriích Douglas za 553 korun. Více než sto rtěnek Velour Lovers v odstínu Temptation prodá Laura Mercier za týden. Od dob, kdy se v roce 1947 na přehlídkovém molu Diora poprvé objevil ikonický odstín 999, se změnilo mnohé, poptávka po této rtěnce však ne. Dnes se jí v USA prodají tři kusy každou hodinu.

Mnoho rtěnek, které dnes milujeme, si své postavení vydobyly už dávno. Kromě 999 od Diora i například Le Rouge od Yves Saint-Laurenta – tu můžete mít z Douglasu za 950 korun. Mezi nejprodávanější rtěnky patří také 400 od Giorgio Armaniho, který při její výrobě osobně navštívil kosmetickou laboratoř přesně šestadevadesátkrát.

Všech osm nejoblíbenějších rtěnek světa samozřejmě najdete v našem e-shopu a můžete si je tedy koupit hned teď!