Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

8 nejžhavějších kabelkových trendů letošního podzimu

Info ikona
Bags

Kabelek, stejně jako bot, nebudeme mít nikdy dost a ani lockdown nás nezastaví před sněním o dalším kousku, který si do své sbírky pořídíme. Letos na podzim světoví návrháři představili velkou spoustu nádherných designů, které bychom moc rády adoptovaly. Vypozorovaly jsme osm kabelkových trendů, jenž vévodí aktuální sezoně.

Eliška Vrbová | 22. 10. 2020

1. Bucket Bag

Po letních proutěných košíčcích se nám už teď stýská a do příštího léta zatím daleko. Naštěstí jsou tu i kožené kabelky, které svým tvarem košík připomínají. V angličtině se tomuto typu kabelek říká "bucket bag" a původně pochází z dílny Louise Vuittona z roku 1932. Tyto kabelky měly sloužit k nošení lahví šampaňského, aby se nerozbily. Od té doby se jejich účel sice trochu pozměnil, ale my i tak moc rády bucket bag do své kabelkové sbírky zařadíme. Letos na podzim s vlastním pojetím této kabelky přišly značky Balmain, Etro, Gabriela Hearst i Chloé.

Info ikona
Blow-up Bags

2. Řetězy

Rockerské detaily jsou u luxusních značek stále oblíbenější a ani letošní podzim není výjimkou. Tentokrát se designéři zaměřili na řetězy, kterými kromě kabelek ozdobili i nejrůznější boty či pásky. Kabelku, která má řetízek namísto popruhu už známe, aktuálně je však trendy řetěz i bez praktického využití pouze jako ozdoba na klopě kabelky. Kousky s masivními i jemnými řetízky najdeme u značek Céline, Altuzarra či JW Anderson.

Info ikona
Chain
Mohlo by se vám líbit

3 české značky kabelek, které oživí váš podzimní šatník

marianne.cz

3. Jako přívěsky

Éra kabelek extrémně malých rozměrů, kterou odstartoval francouzský návrhář Jacquemus, pokračuje. Tentokrát se však trendem stávají spíš nejrůznější popruhy a pásky opatřené malými kapsičkami, přívěsky, ale i nejrůznějšími hi-tech vychytávkami. Módní dům Céline šel cestou přívěsku na krk, Coach 1941 pouzdra, co připomíná držák na láhev, a Alexander McQueen koženého pásku s kovovými detaily.

Info ikona
mini

4. Věčná psaníčka

Ačkoliv to zatím vypadá, že sezona vánočních večírků a plesů letos nebude mít šanci vypuknout, kabelky ve stylu psaníček jsou opět populární. A nemusí hned jít o večerní variantu, spoustu značek představilo "denní" verze kabelek do ruky. Králem tohoto typu kabelky je samozřejmě italská Bottega Veneta a její kreativní ředitel Daniel Lee, díky němuž celý svět šílí nejen po koženém psaníčku "The Pouch", ale aktuálně i po kožených "holínkách" na tlusté podrážce. S psaníčky se ale ukázali i další trendy značky, jako je Isabel Marant nebo Loewe.

Info ikona
Clutch

5. Třásně

Trend třásní odstartovala rovněž Bottega Veneta a kabelky klidně i s metr dlouhými třásněmi na sebe nenechaly dlouho čekat. Objevily se u australské značky Zimmermann, ale i u italského Fendi nebo německého Bosse. Kožené, řetízkové, hedvábné, semišové. Třásně jsou v kurzu ve všech variantách, na které si jen vzpomenete. A rozhodně ne jen na kabelkách.

Info ikona
Fringe

6. Krabičkovaná

Hádáme, že pro tento typ kabelky možná ani nebudete muset dál než do vedlejšího pokoje. A teď nemluvíme o online nakupování. Kabelky ostrých tvarů připomínající krabičku byly totiž nesmírně populární už v šedesátých letech a trend tehdy přišel dokonce i k nám do Československa. Takže se kabelky ve stylu dnešního Diora, Jil Sander či Marca Jacobse možná ukrývají i v rámci vašeho rodinného dědictví. Jdete se podívat?

Info ikona
Boxy

7. Volné ruce

Klasická crossbody kabelka nebude asi už nikdy chybět v žádné kolekci. Nejpohodlnější ze všech kabelek, díky níž můžete mít naprosto volné ruce a všechny nezbytnosti máte přitom stále u sebe, letos v černé prošívané variantě do podzimní kolekce zařadil Valentino, minimalistickou v nude odstínu představila značka Burberry a hnědou jako stvořenou pro podzimní měsíce světu ukázal Dior.

Info ikona
Crossbody

8. Jednoduchost nadevše

Velká loga, zářivé barvy a objevné tvary u těchto kabelek nenajdete. Pokud máte ráda minimalismus, sázíte na léty prověřené kousky a módní výstřelky nejsou nic pro vás, pak byste si letos na podzim určitě vybrala u značek Hermès, Gucci nebo Balenciaga. Přestože dvě poslední značky jsou známé svou až kýčovitou opulentností, tentokrát část svých kolekcí pojaly střídmě a představily i klasické kousky v bílé či černé variantě.

Info ikona
Simple
Mohlo by se vám líbit

Alexmonhart představuje multifunkční Rollmasks pro zodpovědné Čechy

elle.cz