Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

9 tipů, jak naplno využít krásného jarního počasí

Jaro je tady a s ním i spoustu možností, jak trávit volný čas. Delší dny a krásné počasí umožňují výlety na kole, procházky, venkovní posezení a mnoho dalších aktivit, na které jsme si museli po celou zimu počkat. Máme pro vás devět tipů, jak si užívat nádherného slunečného počasí.

Eliška Vrbová | 18. 04. 2018

1. Vyjeďte si na kole

Dokud není zatím moc velké teplo, ale slunce už svítí dostatečně, je ideální čas vyrazit na nějaký cyklovýlet. A nezáleží, jestli se rozhodnete pro několikadenní ježdění po jižních Čechách či jižní Moravě, nebo zda si dáte krátký výlet po okolí vašeho domova. Začít se má zlehka, takže i pár kilometrů se počítá! 

2. Běžte si zaběhat

S nástupem slunečného počasí je konec bežícímu pásu ve vaší oblíbené posilovně! Nyní můžete běhat kdekoliv se vám zachce, dýchat u toho čerstvý vzduch a vnímat krásy jarního počasí. Stačí zvolit tu správnou obuv a stylový běžecký outfit, kterých jste si jistě přes zimu nakoupila spoustu, naladit do sluchátek playlist, co vás nakopne, a můžete vyběhnout!

3. Udělejte si piknik s přáteli

Samozřejmě by byla škoda všechno krásné počasí využívat jenom ke sportu. Proto tu máme nápad: nakupte nebo připravte své oblíbené jídlo a pití, vezměte společenské hry nebo frisbee a domluvte se s přáteli, že se odpoledne sejdete na piknik v parku.

4. Jeďte na výlet

Jenom po České republice je tolik krásných míst! Sezóna na hradech a zámcích už je v plném proudu, stejně tak zoologické zahrady už jedou na plné obrátky. Vezměte děti, partnera, kamarády, kohokoliv ze svého okolí a vydejte se poznat kousek historie naší země na nejbližší zámek.

 

5. Zajděte na open air koncert nebo festival

V Americe právě probíhá tolik očekávaný festival Coachella a i zde u nás už se to koncerty a festivaly pod širým nebem začíná pomalu hemžit. Pokud chcete oslavit jaro a na chvíli se vrátit zpět do studentských let, zavítejte na některý z nadcházejících Majálesů. Už tento pátek 20. dubna proběhne ten v Hradci Králové, do Prahy zavítá v sobotu 28. dubna a do Brna o týden později 5. května. Studenti svůj svátek oslaví i v Olomouci 9. května, v Pardubicích 11. a 12. května, a v Českých Budějovicích dokonce ve čtyřech dnech od 22. do 26. května. Na všech Majálesech vystoupí známé české kapely a návštěvníci si budou moci vybrat z desítek položek doprovodného programu.

6. Využijte otevřených zahrádek

Je něco lepšího, než si dát dobrou kávu nebo třeba zmrzlinu na zahrádce svého oblíbeného podniku? Na to, až se budeme slunit na lavičkách před kavárnami, se těšíme celý rok!

7. Jen tak lenošte na zahradě

Pokud máte alespoň malou zahradu a houpací síť nebo lehátko, právě teď je ideální čas začít ji využívat k víkendovému relaxování. Sáhněte po dobré knize nebo třeba květnovém čísle Marianne a dopřejte si chvíli klidu.

8. Vyrazte na procházku

Ať už se psem nebo jen tak, projít se alespoň po okolí nikdy neuškodí. Delší pěší výlet si samozřejmě můžete naplánovat také, pro ten jsou ideální třeba Adršpašsko-teplické skály nebo Český ráj.

9. Uspořádejte grilování s rodinou

S rodinnými oslavami v přeplněném obývacím pokoji je konec, právě teď můžete využít terasu, zahradu nebo altán a něco dobrého si připravit i na grilu. Jaro přináší zkrátka spoustu neomezených možností a ne nadarmo jsme se na něj celou zimu těšili!