Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Advent se blíží! Připravte pro své blízké originální adventní kalendář

Info ikona

Vyměňte čokoládový kalendář za dílo hodné mistra!

Nebudeme si nic nalhávat, čokoládový adventní kalendář má své kouzlo a bezpochyby potěší velkého i malého milovníka sladkostí. Jenže občas není na škodu připravit pro blízkého člověka něco speciálního. Něco, co nelze koupit v každém obchodě. Něco, do čeho dáte kus své kreativity, a především lásky.

Na mysli máme vlastnoručně vyrobené adventní kalendáře, které můžete vytvořit nejen pro děti, ale třeba i pro své drahé polovičky. A jak na to? Možností je opravdu mnoho! Někdo vyrobí okénka z krabiček od sirek, jiný použije papírové pytlíčky, další zaexperimentuje a ušije sáčky, do kterých následně vloží malé dárečky nebo drobnosti. Zároveň v obchodech můžete sehnat mnoho pomůcek, které vám s tvořením pomohou.

A do jakých adventních kalendářů jsme se zamilovali my?

  • Na vlásku

Nemáte příliš času, a přesto chcete potěšit blízkého člověka vyrobeným adventním kalendářem? Pak vsaďte na visící dárečky. K výrobě budete potřebovat větev, ramínko nebo obyčejný provázek, na který připevníte buď samostatné dárečky nebo třeba pytlíčky či obálky s číslicemi. Výsledek? Jednoduchý adventní kalendář, který zároveň skvěle zapadne do interiéru. 

Advent
Zdroj: Pinterest
Advent
Zdroj: Pinterest
  • Dřevěný adventní kalendář

Další možností je, že si pořídíte dřevěný adventní kalendář, který následně ozdobíte k obrazu svému. Takové kalendáře můžete sehnat třeba na internetu, nebo ve speciálních prodejnách s kreativním zbožím. Následně si pohrajete s barvou, ozdobíte čtyřiadvacet okének a vložíte sladkosti. Ideální pro všechny, kteří chtějí mít kompaktní adventní kalendář.

Advent
Zdroj: Pinterest
  • Toaletní ruličky v roli skřítků

Není žádným tajemstvím, že z toaletních ruliček jde vyrobit mnoho zajímavých věcí. Jednou z nich je také adventní kalendář. Pokud patříte mezi kreativní duše, můžete ruličky proměnit ve skřítky a naplnit jejich bříška bonbóny a čokoládkami. Následně stačí na jejich čepice připevnit číslice a postavit je na čestné místo u vás doma.

Advent
Zdroj: Pinterest
  • Kniha plná sirek

Krabičky od sirek jsou vděčné, a tak se je nebojte využít i při výrobě adventního kalendáře. Jednou z možností je, že z nich vytvoříte otvírací knihu, která bude plná bonbonů či jiných drobných sladkostí. Krabičky stačí ozdobit, připevnit na pevné desky a naplnit. Naprosto jednoduchá záležitost, která ale vypadá velmi efektně.  

Advent
Zdroj: Pinterest
  • Minimalismus se zavařovačkami

Pokud si nepotrpíte na vánoční motivy, pak by vás mohl zaujmout adventní kalendář složený ze zavařovacích láhví. Vezměte si různorodé zavařovačky, přebarvěte je na vámi zvolenou barvu a očíslujte. Skvělé je, že do láhví můžete umístit i větší sladkosti či jiné druhy dárků. Snažte se také, aby vámi zvolená barva ladila s interiérem.

Advent
Zdroj: Pinterest

Chystáte se vyrobit vlastní adventní kalendář? 

ČTĚTE TAKÉ: 4 adventní tradice našich předků, které vás možná překvapí