Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rozhovory

Alice Kirš: Ženy o sobě vědí málo

Dnes byl spuštěn nový internetový on-line projekt Ženy ženám. V čem je nový a co se zde dozvíte? Ptala jsem se autorky projektu Alice Kirš.

Redakce Marianne | 2. 11. 2012

O čem Ženy ženám jsou?

V naší společnosti existuje mnoho mýtů a zkreslených představ o ženách. Bohužel samy ženy o sobě vědí málo, a proto nedokážou plně využívat svůj potenciál. Žijí v mužském světě a používají mužské kvality. Na projektu Ženy ženám se podílí skupina žen, které prošly podobným vývojem – pochopily, že dříve věřily mýtům, jako jsou například tvrzení „Musím vyhovět ostatním, aby mě měli rádi“ nebo „Když chci být úspěšná, musím velmi tvrdě pracovat“. Dalším velmi populárním mýtem je „Když projevím své emoce, jsem slabá a ztrapním se“ a mnoho dalších. Rozhodla jsem se tyto ženy spojit a jejich moudrost a zkušenosti skrze tento projekt sdílet s dalšími ženami.

Co váš projekt odlišuje od dalších podobných?

Celý projekt Ženy ženám – women’s summit je on-line, takže jakákoli žena teď může čerpat informace a inspiraci bez omezení vzdálenosti, termínů a jiných bariér.

Jak to tedy funguje?

Pokud se žena zaregistruje na našem webu www.zenyzenam.cz, dostane přístup k osmi příběhům výjimečných žen, které ve videích odhalují osm největších mýtů spojených s ženstvím. Pokud se jí budou líbit a bude se chtít dále vzdělávat, dostane možnost vstoupit do komplexního vzdělávacího programu.

Jaké ženy byste ráda pozvala?

Ráda bych pozvala všechny ženy, které mají chuť objevovat nové, čerpat inspiraci a vzdělávat se. Projekt je určen pro všechny ženy bez rozdílu věku, profese a zájmu. A samozřejmě i pro muže. Věřím, že pokud muži pochopí ženský svět, partnerské vztahy nabudou zcela nových rozměrů a kvalit. Takže i muži jsou velmi vítáni.

Jaká témata řešíte?

Všechny expertky zapojené do programu se podělí o své zkušenosti, vědomosti a tipy k oblastem ženství, kterým se věnují. Chceme pojmenovat a otevřít témata, která nás zajímají a posouvají v životě dál. Program bude obsahovat hodnotné interaktivní vstupy týkající se například ženského sebevědomí a sebelásky, práce s emocemi, vědomého přístupu k tělu a k menstruačnímu cyklu, ženského time managementu, ženské sexuality a intimity, novodobých rituálů a ženských kruhů, ženy matky, ale i ženy v byznysu. 

Kde se myšlenka vytvořit něco takového vzala?

Před pěti lety jsem se začala věnovat osobnímu rozvoji. Brzy jsem zavítala na ženské kruhy a semináře, začal stoupat můj zájem o ženství. Společně s tím však přišlo nepohodlí s uvolňováním se, informace o rozdílnosti žen a mužů na mě působily nepřijatelně. Můj život byl dosud řízen výkonností, cílevědomostí, samostatností a akcí, ukázalo se, že to jsou mužské kvality. Nevzdala jsem se. Postupně jsem začala přijímat své ženství, začala jsem aplikovat nové informace do života. Zjistila jsem, jak velké obohacení to je, že je příjemné být ženou. Začal se zlepšovat vztah s partnerem včetně sexuality a překvapivě i výkonnost a životní spokojenost. A to vše díky tomu, že jsem do života zavedla principy, které jsou pro ženu přirozenější, než když kopíruje mužské kvality. Z těchto objevů jsem byla nadšená a zatoužila jsem šířit to, co jsem se já sama naučila a poznala. A tak jsem oslovila osm svých velmi dobrých kamarádek a zároveň životních učitelek s přáním dát jejich velmi výjimečné know-how dohromady a vytvořit z toho velmi užitečný ženský projekt.

Jak dlouho jste projekt připravovaly?

Na projektu pracujeme od června letošního roku.

Překvapilo vás něco při jeho přípravě?

Příjemně mě překvapilo to, že pokud člověk pracuje s lidmi, které má rád, se kterými ho to baví a kteří ho inspirují a podporují, nemá vůbec pocit, že pracuje, ale že si hraje a u toho se dobře baví.

Dala práce na projektu něco vám osobně?

Ano. Díky projektu jsem kolem sebe vytvořila skupinu velmi výjimečných a báječných žen, se kterými se vzájemně podporujeme a obohacujeme. Společně rosteme a naše životy se neustále zlepšují. Tím se mi splnilo mé silvestrovské přání.

Můžete na závěr shrnout, co by tedy měla udělat žena, které se projekt bude líbit a ráda by se zapojila?

Pokud se vám projekt Ženy ženám – women’s summit líbí a chcete se do něj zapojit, registrujte se prosím na www.zenyzenam.cz, a připojte se tak ke skupině žen, kterým na sobě skutečně záleží. Těším se na vás.