Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Aňa & Táňa vás zvou na Vánoční bazar v Mokré čtvrti

Již tento víkend divadlo Disk ožije dobročinným bazarem, který pořádají tři divadelní kolegové a přátelé zároveň. Jsou jimi režisér Peter Serge Butko a herečky Aňa Geislerová a Táňa Wilhelmová. Obou dam jsme se zeptali, jaký bude letošní ročník této akce a na co na všechno se můžete těšit.

Redakce Marianne | 13. 12. 2012

Darujte i nakupte!

Během pátku 14. prosince můžete do divadla Disk v Karlově ulici od 10 do 20 hodin přinést dary, o kterých si myslíte, že by potěšily někoho druhého. Výtěžek z jejich prodeje opět zčásti poputuje na Nadaci Terezy Maxové a prostřednictvím Darujspravne.cz také Fóru dárců ČR.

Netradiční vánoční dárky s historií můžete pak sami na této akci také zakoupit, a to o víkendu 15. a 16. prosince v době od 10 do 20 hodin (sobota) a od 10 do 19 hodin (neděle).

Bazar završí pondělní večírek v Lucerna Music Baru, na kterém vystoupí například Eva Holubová, Jiří Bartoška, Ester Kočičková, Lenka Dusilová, Tata Bojs nebo Eva Pilarová. Vstupenky si můžete rezervovat na e-mailu [email protected].

Více informací o bazaru naleznete ZDE.

Ani & Táni jsme se zeptali...

Co je tahákem letošního bazaru?

Táňa: Tentokrát bych nalákala lidi na předvánoční pohodovou atmosféru!

Aňa: Podle mě je to rok od roku větší tradice. Mám pocit, že pro spoustu lidí vůbec nehraje roli, co si odnesou, ale to, že si z bazaru udělají cíl vánoční procházky, která končí dobrým skutkem. Je to také poučení pro děti, že mohou přinést staré hračky. Rodiče si s námi pak mohou smočit sosáček ve sponzorském alkoholu. Stejně jako loni, i letos zde budeme mít krávy v životní velikosti. A nemyslíme jimi nás dvě, ale sochy! Letošní novinkou jsou zlaté náramky ALO, které jsem navrhla přímo pro Vánoční bazar.

alo_bazar

Jak můžou lidé pomoci? Co všechno můžou darovat?

Táňa: Pomůžou nám, když nám přinesou všechny poklady, co doma mají, anebo všechny peníze a klidně i od sousedů!

Aňa: Můžou darovat cokoli, o čem jsou přesvědčeni, že to ještě někoho dalšího potěší. V posledních letech máme mírný přebytek šatů, a tak vítáme například sošky, hrnečky, různé cetky, hračky, kuchyňské věci, kuriozity. A pomohou tím, že si něco koupí. Máme spoustu nových sponzorských darů od našich partnerů, takže si každý vybere.

Jakou nejbláznivější věc jste v bazaru měli?

Táňa: Lyže, erotické pomůcky, norkový kožich, svatební šaty… Bylo toho spousta a těšíme se na další!

Aňa: Asi trabant potažený plyšem… a ty krávy! Jsou vytvořené různými umělci a mají velký úspěch i přesto, že nejsou vůbec levné…

01_bazar1

Co jste si vy na bazaru samy pořídily?

Táňa: Každý rok tam nakoupím něco pod stromeček. Rodina už je na to zvyklá a moc se u rozbalování dárků bavíme.

Aňa: Každý rok si dávám předsevzetí, že nic domů nepřinesu, a každoročně ho těžce poruším. Nejradši mám porcelán a sklo, ale také maličké blbůstky, jako je popelníček s Karkulkou. S Táňou se také snažíme najít si během těchto dvou dnů něco na sebe na závěrečný večer.

1324122014_201112170032_PRG_1

Na období bazaru se měníte v prodavačky, jak se v této roli cítíte?

Táňa: Skláním se před nimi, protože nožičky bolí už po pár hodinách…

Aňa: Před všemi prodavačkami smekám! Je to opravdu dřina a udržet úsměv je někdy to nejtěžší, ale jinak to mám ráda.

Dokážete si představit, že byste bazar pořádali s někým jiným?

Táňa: Ne. Ona tady ani jiná herečka-kaskadér se smyslem pro humor není!

Aňa: Bez Táni by to už ani nebyl bazar… Ale to by nebyl ani bez Petera. Jsme prostě tři rodiče.