Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Andrea Bocelli o Velikonocích zazpívá v milánském dómu pro celý svět

Letošní Velikonoce budou bezpochyby úplně jiné než známe. Koledování a dalších tradic se musíme kvůli stále trvajícím opatřením vzdát, umělci se však snaží nám tento čas zpříjemnit nejrůznějšími živými přenosy svých vystoupení. Jedním z nich je i světoznámý tenorista Andrea Bocelli, který v neděli 12. dubna zazpívá půlhodinový koncert v katedrále Duomo di Milano. Živý přenos pro celý svět poběží na YouTube.

Eliška Vrbová | 8. 04. 2020

Světoznámý italský tenorista Andrea Bocelli za doprovodu varhaníka zazpívá pět árií – Panis AngelicusAve MariaDomine DeusSancta Maria a Amazing Grace. Koncert, který do světa posílá zprávu lásky, uzdravení a naděje, se odehraje na počest oslav triumfu života nad smrtí.

„Věřím v sílu společné modlitby a věřím v sílu křesťanských Velikonoc, které jsou univerzálním symbolem znovuzrození, které teď jako společnost potřebujeme. Díky živě streamované hudbě se můžeme společně spojit a obejmout pulzující srdce naší Země a vlít mu novou krev do žil,“ přibližuje událost Bocelli.

Vystoupení nazvané Music For Hope, na kterém budou chybět diváci i církevní kongregace, začne v 19:00 středoevropského času a bude trvat 30 minut. Hlas Andrey Bocelliho rozezní krásné prostory milánského dómu, který teď, stejně jako většina světových památek, zeje prázdnotou. Celý koncert si budou moci diváci po celém světě spustit na tomto odkazu na YouTube a sám Bocelli vyzývá diváky, ať si skladby zazpívají společně s ním.