Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rozhovory

Andrea Kalousová, krásná holka od vedle

Info ikona
Andrea Kalousová

Andrea Kalousová je dívka, kterou všichni milují. Česká it girl. IT není jen půvab, ale nepopsatelné charisma, díky kterému ji nepřehlédnete, ani když je zrovna nenalíčená a na krku má ortopedický límec. Taky má dvě kočky, kouzelnou babičku surfující na Instagramu a vesmírnou love story.

Petra Pohlová | 19. 10. 2020

Letos na podzim se před Andreou neschováte. Díky celostátní kampani na Dny Marianne byla vidět na kaž­dém rohu, na Instagramu ji sleduje téměř 300 000 lidí a kromě toho každý týden vystupuje v televizní soutěži Tvoje tvář má známý hlas.

Jste instagramová influencerka, což je pro dost lidí, řekněme ve věku 35 plus, trochu neuchopitelné povolání. Tak nějak víme, že se na sociálních sítích dají vydělat velmi slušné peníze, ale pořádně netušíme, jak.

Spousta lidí si myslí, že vydělat na Instagramu je snadné – stačí se vyfotit s produktem, a je to.

A není?

Ne. Nad každou kampaní musíte přemýšlet a samotná výsledná fotka, kterou na Instagramu vidíte, je už jen třešnička na dortu. Důležitý je taky nápad, jak spolupráci provedete. Nedávno třeba jedna maminka udělala fotku s Lenorem, kde nacpala svoje čtyřleté dítě do pračky. To je přesně reklama, která klientovi spíš ublíží. Není to tak, že se jednou cvaknete a je hotovo. Já sama mám aktivit víc, ale pravda je, že Instagram je pro mě asi nejvýdělečnější.

Kolik značek na spolupráci člověk musí mít, aby se uživil?

Když máte hodně vysoká čísla sledujících, stačí vám dvě až tři spolupráce a klidně vás to na měsíc krásně zaopatří. Rozhodně se na Instagramu dají vydělat slušné peníze. Ale dost se to liší podle toho, kolik máte followerů. Já měla první pracovní nabídku v době, kdy jsem jich měla 60 000. Oslovili mě tehdy ze Spotify, že mi dají za dva posty 5000 korun. Tehdy mi bylo 18 a byly to pro mě velké peníze – jupííí, jasně, že si to dám na profil! Vůbec jsem netušila, jak to funguje. 60 000 je přitom celkem dost followerů, dneska už firmám stačí, když má někdo 10 až 20 tisíc sledujících. Ale kolik za to dotyční mají, to upřímně netuším.

Kromě Instagramu jste aktuálně dost vidět i v televizi, vystupujete v soutěži Tvoje tvář má známý hlas. Nejste herečka, ani zpěvačka, co je pro vás nejtěžší?

Není pro mě komfortní vystupovat před lidmi obecně, a ještě k tomu s něčím, čemu jsem se nikdy nevěnovala. Ale řeknu vám, ten pocit po vystoupení za to stojí. Cítím se pak, jako bych vylezla na Mount Everest. Ale tak se asi člověk cítí vždycky, když překoná svoje strachy. Kdybyste mě viděli, když přicházím k výtahu, který mě má vytáhnout nahoru na parket, kde se vše odehrává. Říkám si: „Já tam nejdu. Proč já to vlastně dělám??! Mám to zapotřebí?“

Nakonec to ale dáte.

Jo, ale je to dřina. Zpívání je v kombinaci s tancem těžké na dýchání. A není to obtížné jen pro mě, dost si užijí i moji sousedi. Poslední dobou pořád trénuju, půjčila jsem si od kamarádky kombo. Po čtrnácti dnech přišel soused a říká: „Slečno, nezlobte se na mě, ale to je peklo. Kdybyste aspoň zpívala něco jiného, ale vy jedete furt to stejný pořád dokola!” Naštěstí bývá dopoledne v práci, tak jsme se domluvili.

Internet živí nejen vás, ale i vašeho přítele Kamila Bartoška – Kazmu. Ten proslul vtipnými videi, a tak mě samozřejmě napadá, jaký je život po jeho boku . Musíte být stále ve střehu a čekat, čím vás nachytá?

To vůbec! Kamča přijde domů,...

...CELÝ ČLÁNEK NAJDETE V LISTOPADOVÉ MARIANNE, kterou si můžete objednat až domů do schránky s poštovným zdarma zde.

Titulka listopadová Marianne