Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rozhovory

Andrea Kerestešová Růžičková & Mikoláš Růžička: Náš nový vesmír

Prý je unavená jako kotě, ale spokojeností září na kilometr daleko. Herečku Andreu Kerestešovou Růžičkovou (33) jsme potkali v mimořádně šťastném životním období – společně s partnerem Mikolášem si užívá tříměsíčního Tobiáše. A jsme moc rádi, že Marianne mohla být u toho.

O MATEŘSTVÍ 

Andreo, nemá cenu předstírat, že si vykáme, známe se i s Mikolášem pěkných pár let. Jen teď nevím, jestli se tě jako bezdětná mám ptát na porod.

Asi to nebudeme moc rozebírat. Jen řeknu, že já, žena přirozená, jsem nakonec vlastně vůbec nerodila přirozeně, naštěstí ale přirozenou cestou. Neobešla jsem se bez medikamentů a podpůrných léků. Byla to perfektní životní lekce – opět mi to připomnělo, že nejsem pánem každé situace. Díky Bohu za doktory! Kdyby to byl domácí porod, dopadlo by to pravděpodobně tragicky. 

Jaké byly první dny s miminkem?

Bylo to náročné, tělo bylo hodně ubolené, ale jsem šťastná, že se mnou byl Mikoláš a byl mi naprostou oporou. Ty první dny jsem měla pocit, že jsem se znovu narodila.

Jsi „Google matka“? 

Jasně, informace potřebuju a vždycky jsem si je hledala. Ale to neznamená, že udělám všechno, co řekne Google. Naštěstí mám hezký vztah s paní primářkou z hořovické nemocnice, která byla u porodu, a kdykoli potřebuji odbornou pomoc, obracím se na ni. Neprojíždím názory v diskusích. 

Nemáš pocit, že jsi kvůli dítěti přišla
o svůj starý život?

Tak to vůbec! Aktivní jsem byla i v šestinedělí. Občas mě lidé straší řečmi typu: až budeš mít dítě, bude po životě. Nikdo o tebe nebude mít zájem, zůstaneš tlustá, s povislým břichem a povislými prsy. Já to tak vůbec necítím. Tělo se po porodu dává dohromady a úspěšně to zvládá samo. Přijde mi to stejně neuvěřitelný, co všechno dokázalo.

Takže hubnutí zas tak neřešíš? Některé herečky nasazují drastické diety už v šestinedělí.

Dokonce jsem slyšela, že existují ženy, které si hned po porodu nechávají píchnout nějakou injekci, aby se jim nerozběhlo kojení! Bojí se, že jim zničí prsa. Ehm, co se mě týče, tak jsem šťastná, že konečně má prsa plní nějakou funkci! A je mi úplně jedno, jak potom budou vypadat. 

S Mikolášem a Tobiášem působíte jako reklama na štěstí. 

Dítě přišlo v pravý čas. Všechno jsem si do sytosti užila, nemám pocit, že bych o něco přišla. A že jsem reklama na štěstí? Nemysli si, není všechno pořád dokonalé. Taky jsem strašně...

...CELÝ ROZHOVOR S ANDREOU A MIKOLÁŠEM O RODIČOVSTVÍ, MANŽELSTVÍ A NOVÉM ŽIVOTĚ NAJDETE V PROSINCOVÉ MARIANNE!

prosinec