Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Ani dlouhé, ani krátké, ale MIDI!

Minišaty se nehodí pro každou příležitost a maxišaty (ačkoli je bezmezně milujeme...) zase trochu diskriminují menší postavy. Ještě že existuje délka ke kolenům! Midišaty jsou jedním slovem úžasné: sluší každé postavě a můžete v nich vyrazit kamkoli.

Redakce Marianne | 13. 03. 2013

Zabydlely se na molech slavných návrhářů i na červeném koberci. Premiéru žádného filmu si bez nich nedovedou představit Dita Von Teese, Eva Mendez, Cameron Diaz nebo Rachel Weisz. Všechny čtyři spojuje vášeň pro pouzdrovky od francouzského návrháře Rolanda Moureta. Délka pod kolena byla k vidění také na přehlídkách Chloé, Céline a Elie Saab.

celebrities-in-roland-mouret-galaxy-dress

Vybírat můžete hned z několika typů midišatů. Klasický pouzdrový střih můžete doplnit i trendy volánem zvaným peplum anebo se můžete spolehnout na nostalgickou sukni rozšířenou do A. Na večer je doplňte okázalým psaníčkem, sexy jehlami a přes ramena si nedbale přehoďte propínací sako rovného střihu à la Coco Chanel.

Na denní nošení stačí pár drobných zásahů, a elegantní šaty se rázem promění v ležérní civilní look. Stačí vám k tomu sportovně střižená bunda, klasická džíska anebo nápaditý kardigan.

04_Celine-autumnwinter-2013--008

Jako druhá kůže

Máte štíhlou a souměrnou postavu? Sáhněte po elastickém modelu, který bude obepínat vaši postavu. Ty méně šťastné z nás si k dokonalé figuře mohou pomoci tvarujícím bezešvým kombiné, které nebezpečné partie zeštíhlí a vyhladí. Vybírejte univerzální tělovou barvu, která se ztratí i pod bílými šaty. Zakoupit je můžete například v prodejnách Triumph nebo F&F.

Jestliže zvolíte postavu zvýrazňující střih, volte šaty s rukávy, bez zbytečně velkého výstřihu a vyhněte se příliš tenkým materiálům. Jasně, víme, že ve vzduchu už je cítit jaro, ale nechcete přece působit příliš vyzývavě…

01_asos-ornate-print-polo-neck-midi-dress

Staré dobré „áčko“

Proč milujeme áčkovou linii, se kterou v padesátých letech přišel Christian Dior? Protože kromě toho, že umí zamaskovat přebytečná kila a širší boky, se díky ní cítíme jako opravdové dámy. Na jaro a léto je navíc přímo ideální. Už cítíte, jak si vánek s vaší načechranou sukní jemně pohrává?

02_Esprit_saty_cervene_2299-

Zvolna a s volánem

Obří a tuhé volány zvané peplum zaplnily výkladní skříně a stojany snad všech obchodů. Na úzkých pouzdrových šatech působí elegantně, a navíc krásně zamaskují vystouplé bříško. Takový trend si fakt necháme líbit!

03_boohoo.com_azz57884_teal_default_xl

Ani dlouhé, ani krátké, ale MIDI!