Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Avril Lavigne se po pěti letech vrací s novým singlem

Poprocková zpěvačka Avril Lavigne vydává singl Head Above the Water. Píseň zachycuje její boj s těžkou nemocí.

Eliška Vrbová | 24. 09. 2018

Po pětileté pauze je Avril Lavigne zpátky. Kanadská zpěvačka, kterou kolem roku 2005 poslouchala snad každá teenagerka, vydává první singl Head Above the Water ze svého nového alba. 

Nová píseň je drsná klavírní balada a zachycuje pocity, které Avril měla, když mnoho let bojovala s lymskou boreliózou. "Děkuji vám, že jste trpělivě čekali, až dobojuji svou doposud největší bitvu v životě," napsala v dopise fanouškům. "Jedné noci už jsem si myslela, že umírám. Moje mamka se mnou ležela v posteli a držela mě. Měla jsem pocit, že se topím. Modlila jsem se, aby mi bůh pomohl držet hlavu nad vodou. V té chvíli vlastně začala tvorba nového alba, texty písní se ze mě začaly úplně sypat," popisuje Avril, jak přišla na název nového singlu.

Písnička začíná jemnou klavírní melodií, která se pak mění do bohatého orchestru. Zvukově připomíná alternativní rockové balady, jako skládali například Goo Goo Dolls, ale i píseň I'm With You od Avril, kde se objevilo sólo na violoncello. V době digitální hudby je vždy příjemné slyšet nějaké skutečné hudební nástroje. 

Společně s videem s novým singlem Avril zveřejnila také odkaz, kde si fanoušci mohou zakoupit tričko na podporu lidí, kteří také bojují s lymskou boreliózou, ale nemají dostatek finančních prostředků.

Singl Head Above the Water si můžete poslechnout ve videu níže.