Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Beauty talk s Klárou Issovou: Inspirují mě ženy, které se nebojí riskovat

Info ikona
Klára Issová

Herečka Klára Issová vypadá ve svém věku fantasticky, a proto nás zajímalo, v čem tkví tajemství její krásy a co si myslí o estetických zákrocích.

Markéta Vörös | 7. 04. 2021

Máte nějaké pravidelné zkrášlující rituály?

Jednou za dva měsíce si zajdu na kosmetiku, ale obecně je pro mě péče o pleť každodenní nutnost. Dávám přednost přírodní kosmetice a přípravky měním podle toho, v jaké kondici je má pleť. V poslední době jsem se začala zajímat o obličejovou jógu a masáže obličeje. Ale vlastně mi to přišlo úsměvné, protože jsem zjistila, že všechna cvičení na rozmluvení pro herce jsou taková obličejová jóga. Já už ji tím pádem dělám celkem dlouho.

Prozradíte nám nejlepší kosmetickou radu, kterou jste dostala?

Tak tu jsem dostala už na základní škole od jednoho pana učitele. Viděl mě na chodbě zahloubanou a řekl mi, ať se nemračím, že budu mít vrásky. K tomu momentu jsem se pak často vracela. Ani ne tak kvůli vráskám, ale vnitřnímu rozpoložení. Věřím, že dobrá nálada se odráží na našem zdraví a kondici.

Co pro vás znamená ideál krásy?

Dřív jsem se snažila přiblížit jakémusi vzoru a nenapadlo mě, že každý je krásný jinak a něčím jiným. Dnes je to pro mě ten, kdo dokáže být autentický. A nemusí to nutně zahrnovat vysoké sebevědomí, ale to, že je někdo srovnaný sám se sebou.

Jak vnímáte sociální sítě a to, jakým způsobem právě ideály krásy ovlivňují?

Ohledně sociálních sítí jsem měla veliký rozpor a vlastně jsem dost dlouho zkoumala, jestli pozitiva převažují, nebo ne. V jednu chvíli mi to přišlo celé jako blbost. Falešná cesta a závislost na lajcích. Oblíbenější jste, když se víc usmíváte, vše je dokonalé a pozitivní. A zážitky, které s nikým na Instagramu nesdílíme, jako kdyby nás už tolik netěšily, protože je nikdo neohodnotí srdíčkem. Je to velká past a zároveň i dobrá škola. Já pozvolna ze sociálních sítí mizím.

Jaký je váš názor na plastické zákroky?

Naučila jsem se nekritizovat rozhodnutí ostatních. Ale napíchané a předělané obličeje mi atraktivní nepřijdou. Drobné zákroky jsou za mě v pořádku, ať už jsou zdravotního, nebo estetického charakteru. Člověk se díky tomu může přiblížit nějakému ideálu, ale pokud nemá hlubší povahové kvality, tak mu to z dlouhodobého hlediska nepomůže.

Mohlo by se vám líbit

Jak vypadá váš denní make-up?

Jsem minimalistka, v soukromí se líčím málo. Ale i tak mám své favority. Pro pracovní účely používám Luminous Silk od Giorgio Armani, na běžné nošení mám Inika Organic. Použiji trochu tekuté tvářenky Benetint od Benefitu, kterou aplikuji i na rty. Pak už mi stačí jen natočit řasy kleštičkami, dát řasenku a pudr.

Jakou kosmetiku momentálně používáte?

Na tělo miluji značku PHB Ethical beauty – jejich hydratační krém a kávový peeling. Na obličej mám ráda kosmetiku Honua. Používám čisticí krém a havajskou beauty vodu. Přes den používám krém s SPF 35 od NeoStraty Skin Brightener a večer sérum Aloha od Honua. Občas přikapu pár kapiček éterických olejů od pana Hádka. Miluji vůně a ráda s nimi experimentuji. Byla jsem na kurzu aromaterapie, a tak kapu všude – do vany, na tělo, někdy místo parfému.

Do čeho je podle vás třeba investovat?

Do vzdělávání, zážitků a cestování.

Jak se vzděláváte vy?

Od doby, co kvůli koronaviru téměř nemůžeme točit, jsem začala investovat sama do sebe. Zlepšuji se v angličtině, takže absolvuji lekce, a začala jsem se učit na piano.

Info ikona
Klára Issová

Které ženy vás inspirují?

Ty, které jdou mimo hlavní proud a nebojí se riskovat. Nepodléhají společenským pravidlům o tom, jak se věci mají dělat. Místo boje volí tichou vytrvalost a přes všechny překážky si dokážou zachovat optimismus a radost. A i v případě, že nezískají to, co si vysnily, zůstávají pravdivé samy k sobě. Těchto žen je mnoho. Moje švagrová, spisovatelka Veronika Hurdová, Marie Curie nebo Audrey Hepburn.

Máte parfém, na který nedáte dopustit?

Ano, je to Jasmin 17 od Le Labo.

Bez jakého kosmetického produktu se neobejdete?

Bez balzámu na rty. Mám jeden v batohu, v koupelně a u postele. Pro jistotu!

Co nebo kdo vám vykouzlí úsměv na rtech?

Neteřinka Josi, je s ní legrace. A taky naše fenečka Mája.

Co jste si naposledy pořídila?

Masážní perličkovou koupel do vany. Koupu se v bublinkách, i když bez alkoholu.

Mohlo by se vám líbit