Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda a krása

Beauty trend letošního podzimu: Tmavé matné rty

S nadcházejícím podzimem se budeme zahalovat do tmavších barev a to samé platí i o make-upu. Jedním z hlavních trendů letošního podzimu je tmavě červená, vínová či hnědá rtěnka, nejlépe v matném provedení!

Eliška Vrbová | 2. 09. 2016

Přichází podzim a s ním i konec všech neonů a pastelů, které provázejí léto. Skvělá zpráva ale je, že nám pracně vytvořený make-up déle vydrží a nerozteče se, hned jak vyjdeme z domu. Samozřejmě i podzimní líčení je inspirováno temnějšími barvami jako je burgundy nebo bordó a dalšími odstíny vínové, hnědé nebo třeba i zlaté.

ČTĚTE TAKÉ: Noste linky! Poradíme vám, jak si vybrat nejlepší odstín k barvě vašich očí

Hlavním krokem k dosažení podzimního looku je letos tmavá, nejlépe matná rtěnka. Už v březnu, kdy na londýnském fashion weeku návrháři prezentovali své podzimní kolekce, byly modelky nalíčené právě tmavými rtěnkami pro podtržení podzimní nálady outfitů a postupně tento trend začaly přejímat i herečky. Podívejte se do galerie a inspirujte se, nejen jak si tmavou pusu líčit, ale i jak k ní doladit zbytek make-upu, hlavně oči. 

TIP: Pokud se obáváte, že budete s tmavou rtěnkou působit příliš „tvrdě“, zkuste trochu experimentovat s odstíny – namalujte si pusu svou oblíbenou červenou rtěnkou a tmavším odstínem jen lehce poklepejte rty.

 

 

 

Beauty trend letošního podzimu: Tmavé matné rty