Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Beauty trendy roku 2018: Co nesmíte minout

Ačkoliv se to nezdá, úspěšně se blížíme do finále letošního roku. S přechodem na rok nový se musíme kromě nové číslovky zdárně adaptovat na další vlnu trendů. O jaké jde v oblasti krásy?

Karin Dimitrovová | 1. 11. 2017

1) Přírodní kosmetické produkty

Popularita přírodních kosmetických produktů a trendů stále roste – lidé si konečně uvědomují dopady, které jsou způsobeny výrobky plnými syntetických látek. Veganství dnes doplňuje snaha o udržitelnost, zodpovědnost a přemýšlení nad tím, jak chránit planetu a tím i sebe. Tento trend se pak odráží i do péče o naše tělo. Spousta produktů dnes již dosahuje bio kvality a používají biodegradovatelná neboli rozložitelná balení.

Zajímavé jsou například produkty italské přírodní vlasové kosmetiky značky KAARAL. Nejen že intenzivně oživují a bojují proti nepříjemnému krabacení vlasů ve vlhku, ale také neobsahují žádné parabeny, sulfáty a dokonce ani lepek. Navíc nejsou testovány na zvířatech, což je další zodpovědný trend v beauty světě, zvaný cruelty free. 

2) Severská estetika

Vliv skandinávského vkusu, který se již příjemně vplížil do našich domovů, se teď promítne i na obecném vkusu a estetice. Už jsme všichni zaznamenali, co je hygge, tedy dánský fenomén pohody vyjádřené maximální útulností příbytku. Nyní se bude skloňovat především výraz lagom, což švédsky znamená „tak akorát“. Lagom vyjadřuje přístup k životu a promítá se i do péče o krásu ve smyslu zjednodušení. Už vás někdy napadlo, že by možná vaší každodenní pečující rutině prospělo mít méně, zato však kvalitnějších přípravků? Že by se některé přípravky mohly obejít bez parfému a barviva? 

3) Rostlinné kmenové buňky

Jeden by si možná myslel, že po hadím séru, koloidním zlatu nebo hlemýždím slizu se už nemůže v kosmetice objevit nic nečekaného. Pokud fandíte inovacím, pravděpodobně už se k vám doneslo alespoň něco málo i rostlinných kmenových buňkách. „Kmenové buňky jsou tak trochu tajemné. Chovají se jako chameleoni, kteří dokáží udržet pleť svěží a mladou,“ říká renomovaná dermatoložka Erin Gilbert z New Yorku. Kmenové buňky mají totiž schopnost obnovovat jiné buňky, například právě ty, které udržují vaši pleť pružnou, hladkou a dobře vyživenou. Tím dochází k omezení stárnutí pleti, k jejímu omlazení. Například německá značka spa kosmetiky PHYRIS nabízí zajímavý antiaging krém Cell Lift. Ten kromě rostlinných kmenových buněk aktivujících syntézu elastinu a kolagenu obsahuje  olej z posvátného afrického plodu marula, který pomáhá pleti bojovat s volnými radikály.

4) Ozdoby z květů

Uznejte, některé věci nikdy nevyjdou z módy a i když někdy zaznamenají útlum, zase se vrátí. Stejné je to i s květinami ve vlasech. Nebo tedy s květinovými ozdobami, protože kopretina nebo chryzantéma bohužel nejsou dost trvanlivé na to, aby se staly součástí outfitu na celé odpoledne i večer. Stylizace však může přidat na zajímavosti i tak dokonalému výtvoru přírody, jako jsou květiny, a možná právě proto byl květinových ozdob plný newyorský fashion week.

5) Černé pleťové masky

Na pomoc v boji proti černým tečkám přicházejí černé slupovací masky. Každý z nás již jistě viděl nějaké to video na sociálních sítích – pozornost upoutává právě pro svou výrazně černou barvu, za kterou je zodpovědné aktivní bambusové uhlí. Právě díky této látce dokáže maska vychytat všechny nečistoty z pokožky. Aplikuje se na pleť, nechá se zaschnout a velice jednoduše se pak dá i sloupnout. Výsledek je vidět ihned – jak na obličeji, tak i na vnitřní straně masky. Oblíbenost roste i u textilních hydratačních masek, které dodají pleti pružnost a vláčnost. Tenké plátno s gelovou vrstvou přilne k pleti a již po chvilce je cítit, jak pleť nasává potřebnou hydrataci. Hodí se tak hlavně po zimě, kdy mrazy s pletí udělaly své.

6) Koupelové bomby

Zvláčňujícím bombám do koupele se v poslední době dostává velké obliby. Nejen z důvodu příjemného zážitku při jejich postupném rozpouštění a uvolňování vůní, ale také proto, že není vůbec nic složitého si je vyrobit po domácku. Na internetu je spousta DIY návodů, jak si takovou voňavou a šumivou legraci připravit. 

7) Estetika 90. let

Je obecným zvykem hledat inspiraci v minulosti. V módě jsou již nějakou dobu 60., 70. a odnedávna i 80. léta. Kdyby vývoj nápadně nenaznačoval, co následuje, málokoho by napadlo, že se vrátí i léta 90., dlouhou dobu považována za období nevkusu a kýče. Vizuální vkus devadesátek bude nápadně znát zejména v líčení inspirovaném ikonami jako Spice Girls, Kate Moss nebo třeba PJ Harvey. Silné modré stíny nebo kouřové líčení, výrazná tvářenka a rtěnka, vyčesané vlasy doplněné klasickým outfitem džíny a triko… prostě co by se vám zdálo ještě v loňském roce naprosto out teď bude o to více in.

Produktové tipy

Související články

Krása

<span>Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte</span>

Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte

Krása

<span>Toužíte po delších vlasech? Máme pro vás seznam vitamínů, které vám s jejich růstem mohou pomoci</span>

Toužíte po delších vlasech? Máme pro vás seznam vitamínů, které vám s jejich růstem mohou pomoci

Krása

<span>Zapomeňte na žiletku: Hedvábně hladkou pokožku můžete mít i díky efektivnějším metodám</span>

Zapomeňte na žiletku: Hedvábně hladkou pokožku můžete mít i díky efektivnějším metodám

Krása

<span>Líčení podle Francouzek: Naučte se jednoduchá pravidla, díky kterým bude váš make-up neodolatelný</span>

Líčení podle Francouzek: Naučte se jednoduchá pravidla, díky kterým bude váš make-up neodolatelný