Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rozhovory

BERENIKA KOHOUTOVÁ: Holka na druhý vdávání

Berenika Kohoutová má pověst provokatérky, na fotce jejího odhaleného pozadí si na sociálních sítích smlsly tisíce lidí. Ona sama se tomu spíš směje, říká, že je taková umrněná česká rebelka. I její osobní život se vymyká průměru, už před třicítkou stihla svatbu i rozvod. Momentálně ale zažívá jedno z nejšťastnějších období v životě. V divadle Studio DVA zkouší Hanku ze Starců na chmelu, vyjde jí deska Holka roku a taky je až po uši zamilovaná.

Petra Pohlová | 3. 05. 2019

Na Instagramu jste zrovna sdílela domácí smažák až do postele s komentem #štěstí #láska #kalorie. To je přímo ukázková idyla!

Já jsem taky momentálně strašně šťastná! To štěstí je tak velký, až ho občas stírají obavy, jestli vydrží. Snažím se ale na strach zapomenout a říkám si, že jsem v životě už zažila pár zklamání a tohle je taková kompenzace. Náraz by tentokrát snad přijít nemusel.

Snad ne. Poslední velký náraz přišel před dvěma lety, kdy se vám rozpadlo manželství. Před rozhovorem jsem si poslechla písničky z vašeho chystaného alba, na které jste sama psala texty, a napadlo mě, že asi částečně dokumentuje takovou vaši divočejší fázi po rozvodu.

Jo, měla jsem bouřlivou fázi. A vlastně ji mám pořád. Tříská se ve mně divoký styl s obrovskou zodpovědností k sobě samé, ke svému tělu a ke zdraví. Dokážu být divoká a užívat si mejdany, a pak žít strašně zdravě, vyčítat si jakýkoli večírek a říkat si „už nikdy“. Dost se to ve mně bije.

Takže kvartální večírkářka?

Kvartální alkoholička! (smích) To ne. Teď už na večírky moc nechodím. Ustálila jsem se, není důvod, abych chodila. Málokdy se povede nějaký legendární. Ale až začne léto, zase se to změní a začne vysedávání venku.

Je vám osmadvacet a máte pověst rebelky. Na druhou stranu už jste se taky stihla vdát – a přitom i slušňačky se dneska většinou vdávají až ve třiceti.

Lidi si o mně myslí, že jsem rebelka, ale to je dáno spíš mým projevem. Samozřejmě když si dám fotku s vystrčeným zadkem na sociální sítě, musím počítat s tím, že na to všichni budou reagovat. Ale občas je to náročný. Navíc ten hlavní nápor teprve přijde. Protože moje chystané album se bude jmenovat Holka roku a bude hodně drzý. Už jen jméno Holka roku působí nabubřele. Musím se smířit s tím, že to lidi třeba nepochopí, že to pro někoho bude na hranici. A budu to muset ustát. Jinak jsem ale opravdu celkem zodpovědná. Manželství a děti, to všechno mě hrozně bavilo. Cítila jsem se v tom dobře. Ale když to skončilo, byla to vlastně úleva. Mohla jsem zase žít svůj vlastní život a soustředit se jen na svoje věci, na svou vlastní budoucí rodinu.

Vy jste vyvdala dva syny. Člověk má s dětmi, o které pravidelně pečuje, intenzivní vztah, ale pak manželství skončí… A přijde nejen o muže, ale i o děti.

Při rozchodu jsem se to snažila přebrat tak, že o děti vlastně nepřijdu. Já se s klukama pořád občas vídám, jsme v kontaktu. Navíc jsem nebyla iniciátor rozchodu, nemohla jsem nic dělat.

To ano, ale muselo to být těžké. Jinak jste se myslím od rozvodu už dost posunula, kromě holky roku o sobě taky občas mluvíte jako
o holce na druhý vdávání.

To si ani nepamatuju! Ale jo, u jídla jsem to na Instagram dávala, máte pravdu.

Na druhé, případně třetí či čtvrté manželství tedy nerezignujete?

Na třetí a čtvrté jo. Ale na druhé ne! Vlastně je mi trošku líto, že jsem si vzala někoho, s kým jsem nezůstala. Hlavně toho lituji kvůli mému novému partnerovi, kterého svým způsobem vnímám jako první vztah.

Identitu Kryštofa zatím tajíte.

Nechávám si ho sama pro sebe. Našeho vztahu si vážím a nechci sítě zaplavovat motivačními kecy typu „Nebojte, najdete pravou lásku jako my!“ Připadá mi to debilní. Mrazí mě, když najdu na chalupě dva roky starý časopis, kde jsou kolegové nafoceni s někým, s kým už dneska nejsou. Navíc myslím, že to lidi štve. Nebo jim to přijde směšný. Nebo smutný, když jsou sami na dně. I z toho důvodu jsem opatrná. Ale jinak si v soukromí žiju v totální harmonii.

Jste spolu rok, to už možná od kamarádek přestáváte slýchat, že je to jen „převozník ze vztahu to vztahu“.

Kryštof je z party mých kamarádů mimo branži, ale do té doby jsme se nějak nepotkali. Je to trochu zvláštní. Našemu vztahu navíc ze začátku nikdo moc nevěřil.

A vy jste mu věřila?

Já jo. Od první chvíle, kdy jsme se potkali.

Žádné pochyby? Neřekla jste si: teď jsem rozsekaná po rozvodu, radši si dám pozor?

Já o vztazích nikdy moc nepřemýšlím. Když jsem o něčem přesvědčená, tak do toho jdu. Občas se mi stalo, že ...

...CELÝ ROZHOVOR NAJDETE V KVĚTNOVÉ MARIANNE.

titulka

Související články

Rozhovory

<span>Dvě kamarádky se rozhodly změnit zákon, který může ovlivnit tisíce žen. Úspěch je nyní jen krůček od nich</span>

Dvě kamarádky se rozhodly změnit zákon, který může ovlivnit tisíce žen. Úspěch je nyní jen krůček od nich

Rozhovory

<span>„Mary Shelleyová předběhla svou dobu a možná je teď více inspirativní než kdy jindy,“ tvrdí autorka knihy Mary Anne Eekhout</span>

„Mary Shelleyová předběhla svou dobu a možná je teď více inspirativní než kdy jindy,“ tvrdí autorka knihy Mary Anne Eekhout

Rozhovory

<span>"Naučme děti vytvářet si zdravé hranice", říká psycholog Jakub Smetana</span>

"Naučme děti vytvářet si zdravé hranice", říká psycholog Jakub Smetana

Rodina a děti

<span>Jako umění žonglovat: Jak skloubit kariéru s mateřstvím?</span>

Jako umění žonglovat: Jak skloubit kariéru s mateřstvím?