Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Blíží se hudební událost podzimu – koncert Nicka Cavea

Nick Cave a jeho kapela The Bad Seeds se koncem října vydali na turné po Velké Británii a Evropě, s jedinou zastávkou v České republice – 22. listopadu od 20 hodin zahrají v Tipsport areně v Praze na Výstavišti.

Redakce Marianne | 15. 11. 2013


Možná budete mít štěstí a ještě nějaký ten lístek seženete, většina z pětadvaceti koncertů turné je totiž už teď beznadějně vyprodaná. Mimořádný zájem ještě vzrostl poté, co Nick Cave odtajnil jméno své předskokanky, kterou je Američanka Shilpa Ray. Té říkají Ella Fitzgerald pro 21. století a v Evropě se objeví úplně poprvé.

pressphoto2013m

Představení nového alba

Na turné představí Nick Cave své nové, dlouho očekávané album Push the Sky Away, takže na koncertě uslyšíte hlavně skladby z této novinky, včetně singlů Jubilee Street, Mermaids a Push the Sky Away. Chybě samozřejmě nebudou ani hity z jeho repertoáru. Rozhodně je tedy na co se těšit – Nick Cave i jeho kapela jsou ve vrcholné formě.

Kdo je Nick Cave?

Nick Cave a The Bad Seeds patří k nejlépe hodnoceným formacím. Kapelu Nick Cave zformoval po rozpadu skupiny The Birthday Party v roce 1982 a hrají spolu téměř dvacet let. Nick Cave patří k nepřehlédnutelným osobnostem světové kultury. Není jen hudebník, ale i skladatel, básník, herec, spisovatel a scenárista. Jeho život stojí taky za zmínku – má za sebou drogovou zkušenost, život v londýnských squatech, bouřlivé lásky i přízeň a zatracení publika. To vše se odráží v jeho písničkách, které se zarývají hluboko a intenzivně.

Vstupenky v sítích Ticketpro a Ticketportal, cena od 1350 Kč do 2500 Kč.

Více na www.nickcave.com a www.1015.cz