Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Blond je letos IN víc, než kdy dřív!

Toužíte už dlouho po svůdné blond barvě? Ať už zvolíte zlatavý, platinový nebo přirozenější odstín, letos je ta nejlepší doba. Která blond bude ta vaše?

Markéta Vörös | 9. 02. 2018

Věděli jste, že blond barva má až třicet různých odstínů? Trefit tedy tu správnou, která vám bude sedět a lichotit, je často velká alchymie. Ale která žena někdy netoužila po světlých, svůdných loknách, že?

Jak ale vybrat ten správný odstín, který podtrhne vaše přednosti? Na to a mnohem více jsme se zeptali kadeřnice a ambasadorky L'oreal Professionnel, Ireny Vavruškové.

Jak vybrat tu správnou blond, která mi bude sedět?

Rozhodně doporučuji konzultaci s odborníkem. Jedna věc je toužit po té pravé blond, ale je velmi náročné z přírodních vlasů dosáhnout správné výšky tónu i odlesku. Tím myslím, že blond může být od tmavé blond až do platinové, s odlesky do zlatova, pískova, duhova studena a popelava. Odstín je dobré vybírat podle barvy pleti a očí. Pokud jsou například oči hnědé, budou nositelce slušet spíš teplejší odstíny. To jsou zlaté, zlato-měděné, měděné, či teplé pískové.

Jak často docházet ke kadeřníkovi?

Pokud chcete působit vždy upraveně, bez viditelných odrostů, je třeba dobarvit odrostlé pěšinky přibližně jednou za měsíc. Jestli si vlasy odbarvujete na platinovou blond, je možné mezi barvením zajít na vlasovou kůru, jako je např. Smart Bond. Ta dokáže vlas uvnitř vyživit a vyspravit disulfidové můstky. Tato služba se může provést i jako součást jedné návštěvy s odbarvením, či barvením. 

Jak se starat o barvené vlasy doma?

Volba šamponu a péče je určitě velmi důležitá obzvlášt pro odbarvené vlasy. Je třeba používat pečující šampon i péči, která dodá vlasům potřebnou hydrataci a výživu. Také doporučuji jednou za tři mytí použít na pár minut masku jako hloubkovou výživu.

A jak valí celebrity ve svých blond loknách? 

KIM KARDASHIAN WEST

Nezmínit americkou celebritu a manželku rappera Kanyeho Westa, by bylo nemyslitelné. Poprvé zaválela v platinové blond v roce 2015 na Fashion Weeku v Paříži. Ať jsou názory na Kim všelijaké, jedno jí nechat musíme - vypadá prostě božsky!

gdhdhdf
Getty Images

KARLIE KLOSS

Americká modelka na sebe poprvé upoutala pozornost, když šla na přehlídce Victoria's Secret. Od té doby se objevila na obálkách prestižních časopisů a stala se tváří mnoha významných značek. Minulý rok se rozhodla pro platinovou blond ve stylu Marilyn Monroe, kterou ráda doplňuje rudou rtěnkou. Výborná volba, Karlie!

fdfsfgs
Getty Images

CHLÖE GRACE MORETZ

Jednadvacetiletá americká herečka má na kontě mnoho úspěšných filmů, je tváří vůně Coach a randí se synem Davida Beckhama - Brooklynem. A blond barva jí rozhodně sedí. Vystřídala snad všechny její odstíny, ale teď momentálně nosí variantu s falešným odrostem. A vypadá fenomenálně!

fgdhdhg
Getty Images

JENNIFER LAWRENCE

Jennifer prostě milujeme! Hlavně pro její nezaměnitelný smysl pro humor. Navíc, ve všem vypadá tahle "holka od vedle" naprosto fantasticky. Poslední dobou si zamilovala přirozeně vypadající studené blond melíry. A my její volbě rozhodně tleskáme!

fsdgdhds
Getty Images

 

Jaké další celebrity nedají dopustit na blond barvu vlasů?