Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Bramborové knedlíky se švestkami

Také stejně jako my zbožňujete sladká jídla? Tak pro vás máme dobrou zprávu: je načase se rozmazlit! Dnes podáváme vynikající knedlíky se švestkami a mákem!

Redakce Marianne | 27. 01. 2013

Také vám připadá, že knedlíky jsou skvělý způsob, jak si vychutnat ovoce i mimo letní sezónu? Švestky z našeho receptu můžete použít čerstvé i mražené.

Doba přípravy vám zabere zhruba čtyřicet minut a samotné vaření pak necelou půlhodinku.

Ingredience počítají se šesti hladovými strávníky. Všem mlsounům přejeme dobrou chuť!

Co budeme potřebovat?

  • 250 g hrubé mouky

  • 700 g brambor

  • zhruba 750 g švestek

  • zakysanou smetanu (na servírování)

  • mletý mák (na servírování)

  • cukr (na servírování)

  • strouhaný perník (na servírování)

  • 1 lžičku soli

  • 2 menší vejce


Jak na to?

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout a oloupeme. Prolisujeme je a smícháme s 250 g hrubé mouky, lžičkou soli a dvěma menšími vejci. Vypracujeme tužší těsto, které ihned vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Ty poté naplníme švestkami a těsto důkladně zaoblíme dlaněmi.

V osolené vodě vaříme zhruba 5 minut. Knedlíky podáváme se zakysanou smetanou posypané mletým mákem s cukrem či strouhaným perníkem.

Další recepty najdete ZDE.