Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Březnové Marianne Bydlení je na stáncích!

Ode dneška si můžete koupit zbrusu nové číslo Marianne Bydlení věnované malým prostorám a vychytávkám, které udělají život v nich mnohem komfortnější. Přesně v takových bydlíte? Tak čtěte dál!

Redakce Marianne | 11. 02. 2016

Na příkladu bydlení v polské Vratislavi vám dokážeme, že se dá plnohodnotně žít i na pouhých třinácti metrech čtverečních. Ve startovacím bytě mladého architekta Szymona Hanczara nechybí postel, pracovní kout, kuchyň ani úložné prostory a místo se tu našlo dokonce i pro houpací síť. I Marianne Bydlení má se zařizováním malých bytů dvanáct let zkušeností, a tak vám na příkladu pěti různých místností ukážeme, jak se dá účelně využít každý centimetr.
 
V našich pravidelných proměnách tentokrát designérky čarovaly v garsonce, jejíž majitelka ráda vaří pro návštěvy, a také v koupelně, o jejíž proměnu jste loni soutěžili s českými značkami Rako a Ravak. Jana LeBlanc vám poradí, jak na mikroploše přežít ve dvou bez konfliktů a jak si byt uspořádat tak, aby se z něj nestalo skladiště. Bez praktického nábytku se zcela jistě neobejdete, proto vám pomůžeme vybrat rozkládací pohovku či křeslo, na nichž se pohodlně vyspíte i posedíte u televize. Také vás přesvědčíme, že i malý byt či balkon můžete proměnit v kvetoucí zahradu – známe pár triků a pomůžeme vám vybrat i vhodné rostliny.
  
Milujete růžovou barvu, ale nevíte, jak s ní doma naložit? S naší designérkou Janou Vařechovou Holoubkovou můžete obavy klidně hodit za hlavu: ukáže vám hned několik variant použití téhle krásné barvy. Stylistka Markéta Zindulková zase ví, že vidličky a nože nemusí patřit jen na jídelní stůl. Lehce dekadentní atmosféru interiéru dodají svícny, zrcadlo nebo zvonkohra, které vyrobila z příborů posbíraných po vetešnictvích.

A na závěr vás vezmeme na poslední lyžovačku do Savojských Alp - vytipovali jsme pro vás ubytování v tradičních horských chaletech, kde načerpáte i spoustu inspirace.

Přejeme příjemné čtení!