Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Britská královna poprvé navštívila londýnský fashion week

Alžběta II. přijela na módní přehlídku Richarda Quinna. Nejen, aby vůbec poprvé navštívila tento svátek módy, ale také aby právě tomuto návrháři předala zbrusu nové ocenění pro mladé talenty. U této události samozřejmě nechyběly ani Anna Wintour a Caroline Rush.

Eliška Vrbová | 24. 02. 2018

Královna Alžběta II. dorazila do dějiště letošního fashion weeku v Londýně před přehlídkou mladého návrháře Richarda Quinna. Nemohla samozřejmě sedět nikde jinde, než v první řadě, a to hned vedle Caroline Rush, výkonné ředitelky British Fashion Council, a Anny Wintour, dlouholeté šéfredaktorky amerického Vogue. Její Veličenstvo mělo tedy při módní přehlídce tu nejlepší možnou společnost.

Info ikona

Během přehlídky se královna stále usmívala a konverzovala s oběma svými sousedkami. Hlavním důvodem její návštěvy však bylo především představení Ocenění královny Alžběty II. pro britský design. Záměrem tohoto ocenění je vyzdvihnout význam módního průmyslu ve společnosti a v diplomacii. Královna cenu každý rok předá talentovanému britskému návrháři, který předvede nejen své nadání a originalitu, ale také snahu o udržitelnější módu.

Během závěru přehlídky vzala Caroline Rush Její Veličenstvo na pódium. "Být dnes na londýnském týdnu módy je pro mě velká čest," řekla královna. "Díky tvídu z Hebrid, nottinghamské krajce a samozřejmě Carnaby Street, je náš módní průmysl známý pro mimořádnou řemeslnou zručnost dlouhou řadu let a stále pokračuje ve výrobě textilu světové úrovně a špičkového designu. Jako poctu tomuto průmyslu a všem těm, kteří přispívají k britské módě, bych ráda představila cenu pro nový a mladý talent. Děkuji British Fashion Council, že jako prvního vítěze vybrala Richarda Quinna," zakončila královna svůj projev.

Související články

Móda

<span>Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback</span>

Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback

Móda

<span>Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?</span>

Nadčasové trenčkoty, zdobené korzety i vysoká krejčovina. Co nás nadchlo na MBPFW?

Móda

<span>Hudební festival, nebo módní přehlídka? Nejlepší trendy z letošního ročníku Coachelly</span>

Hudební festival, nebo módní přehlídka? Nejlepší trendy z letošního ročníku Coachelly

Móda

<span>Nejkrásnější kabelky na telefon: Trendy módní doplněk, který ozdobí každý outfit a uvolní vám ruce </span>

Nejkrásnější kabelky na telefon: Trendy módní doplněk, který ozdobí každý outfit a uvolní vám ruce