Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Buďte krásná počasí navzdory!

Současné chladné dny, kdy se rtuť teploměru drží celý den blízko nuly, jsou velice náročné nejen pro naši imunitu, ale také pro naši pleť.

Redakce Marianne | 20. 11. 2016

Ta trpí daleko více než v jiných ročních obdobích, neprospívá ji přecházení z vyhřátých prostor do venkovního prostředí, ani prudký studený vítr. Ve vzduchu je navíc málo vlhkosti, takže pokožka je suchá, napnutá, svědí, objevují se na ní šupinky, zarudnutí a celkově je zranitelnější. Potřebuje proto zvláštní péči.

dana 4

Nejen pro „citlivky“

Základní pravidlo zní: nezapomínejte na hydrataci, a to jak vnitřní, tzn., hlídejte si pitný režim, tak také tu vnější. Dehydratace má totiž na svědomí ztrátu elasticity a způsobuje rychlejší stárnutí. Vyhýbejte se přípravkům s alkoholem, který ji ještě více vysušuje. Nejlepší volbou bude přírodní kosmetika, která alkohol neobsahuje, navíc v ní nenajdete ani parabeny, parafíny, minerální oleje, syntetická barviva či vůně. Díky tomu ji mohou bez obav užívat také majitelky citlivější pleti, významně se totiž snižuje riziko alergické reakce a podráždění. Vedle rozhodně nešlápnete s produkty od americké přírodní značky Pevonia Botanica, kterou si oblíbily ženy napříč kontinenty a dopustit na ní nedají ani mnohé celebrity. Výjimkou není ani Česká republika, pochvaluje si ji také krásná Dana Morávková, která se dokonce stala tváří značky.

dana 6

Čas na obměnu pleťové kosmetiky

Stejně jako si každé roční období žádá jiné kousky oblečení, tak i naše pokožka volá po jiných produktech, proto je potřeba pleťovou kosmetiku s přicházející zimou obměnit. Pokud chcete mít krásnou tvář, zapomeňte na lehké přípravky z léta, ty ji totiž před nepřízní počasí neochrání. Potřeba je daleko těžší kalibr, volte tedy hutnější pleťové krémy. Nejvíc v ohrožení je v této době především citlivá pleť s cévními poruchami jako jsou rozšířené žilky nebo rosacea, u které může nedostatečná ochrana způsobit svědění, zarudnutí či ekzémy. Právě pro ni byla speciálně vyvinuta řada produktů RS2, která umí s těmito problémy efektivně bojovat. Zklidňující protivráskový krém obsahuje extrakt zeleného čaje, lékořice, růže, heřmánku a vitamin E. Tyto ingredience významně snižují zarudnutí, překrvení a citlivost pokožky. Jeho jedinečná konzistence a přírodní vůně zklidní pleť a má také protivráskové účinky. Řada obsahuje také jemný čisticí krém, který snižuje zčervenání a přecitlivělost pokožky, a pleťovou vodu, která působí proti zarudnutí, uklidňuje a hydratuje pokožku.

Nezapomínejte ani na zbytek těla 

Stranou by neměla zůstat také péče o ruce i rty, které jsou rovněž vystaveny nepříznivým vnějším vlivům, a tak pro ně zima představuje skutečné zatěžkávací období. Na rty používejte výživnou tyčinku či balzám a pro krásné ruce bez záděr, prasklin a přesušené pokožky si pořiďte kvalitní hydratační krém. Skvěle funguje zvláčňující Multi-Active Hand Cream, který vyživuje, zjemňuje a obnovuje její zdravý vzhled. Díky praktickému balení ho můžete mít neustále při sobě, pohodlně se totiž vejde do každé kabelky. Tak, buďte krásná bez ohledu na počasí!

produkt 6