Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Buďte odvážná a zvolte uhrančivé líčení!

Zkuste pro jednou nechat přirozené odstíny v kosmetické taštičce a sáhněte raději po zářivě modrých a zelených tónech. Dokonale projasní celý váš vzhled.

Redakce Marianne | 16. 09. 2013


Přestože se to někomu může na první pohled zdát nepravděpodobné, modrá a zelená sluší každé ženě, bez ohledu na věk. Tento trend je totiž velmi variabilní, jak co do použití odstínů, tak do provedení – nosí se tyrkysové odstíny, nejrůznější modré, i temně zelené.

Výrazné barvy nejlépe vyniknou v kontrastu s dokonalou pletí, tvářenku i rtěnku proto volte v nenápadných nude barvách.

Jak na to?

První možností je klasika – stíny použijte na horní pohyblivé oční víčko. Aby barva vydržela co nejdéle a zbytečně se nehromadila v ohybu víčka, nejprve vklepejte do kůže kolem očí krémový podklad pod oční stíny, tzv. eyeshadow primer, například od značek MAC nebo Too Faced.

Druhou variantou je obkroužit stínem v tužce nebo výraznou tužkou horní i dolní víčka a pěnovým aplikátorem na oční stíny linku rozmazat doztracena, aby působila přirozeněji. Hezky vypadají i barevné tekuté linky na horním víčku, v kombinaci s černou řasenkou.

A na závěr jedna dobrá rada: ženy, které překročily čtyřicítku, by měly být opatrné a pokud možno se vyhnout stínům se třpytkami či perletí, ty totiž přidávají roky.

Díky zeleným stínům krásně vynikne barva očí. Nebojte se barvy kombinovat, například s černou tužkou. Barevná linka jemně rozetřená pod spodním víčkem opticky otevře pohled.

Buďte odvážná a zvolte uhrančivé líčení!